Hur man använder VPN på Chrome - TechRobot

Hur man använder VPN på Chrome

Vi värderar alla vår integritet, eller hur? I dagens digitala ålder är det viktigare än någonsin att skydda dina onlineaktiviteter från nyfikna ögon. Det är här verktyg som VPN:er kommer väl till pass. Om du är en Chrome-användare som jag, kommer du att bli glad att veta att det är ganska enkelt att ställa in och använda en VPN på denna populära webbläsare.

Jag har gått igenom processen flera gånger med olika VPN-tjänster inklusive ExpressVPN, NordVPN och Surfshark. Var och en av dessa har bevisat sitt värde genom att erbjuda förstklassiga säkerhetsfunktioner och användarvänliga gränssnitt. De låter mig surfa på webben anonymt och få tillgång till innehåll som annars kanske skulle vara blockerat i min region.

Så, hur börjar du använda en VPN på Chrome? Det är enkelt! Du behöver bara installera ett tillägg för din valda VPN-tjänst direkt från Chrome Web Store. När det är installerat kan du ansluta till en server efter eget val, det är verkligen lika enkelt som att klicka på bara en knapp! Håll dig uppdaterad när jag guidar dig genom varje steg i denna process.

Överlag bäst i våra tester

ExpressVPN

Övergripande poäng: 9.8

  • Supersnabba servrar
  • AES 256-bitars kryptering
  • Stödjer privata protokoll, Lightway
  • Pengarna-tillbaka-garanti

Pengar-tillbaka-garanti

Billigaste alternativet

NordVPN

Övergripande poäng: 9.6

  • Otroligt snabba servrar
  • Fantastiska säkerhetsfunktioner
  • Verifierad policy mot loggningar
  • Avblockerar streamingplattformar

Pengar-tillbaka-garanti

Bäst för anslutning av flera enheter

Surfshark

Övergripande poäng: 9.5

  • Tillåter obegränsade samtidiga anslutningar
  • Integrerar Stealth-läge
  • Multihop-funktion tillgänglig
  • Över 3 000 servrar

Pengar-tillbaka-garanti

Förstå behovet av en VPN på Chrome

Låt oss dra tillbaka ridån och se varför du skulle vilja använda en VPN, som ExpressVPN, NordVPN eller Surfshark, med din Google Chrome-webbläsare. Internet är en vild plats – det är fullt av möjligheter men också lurande faror. En VPN ger dig ett extra skyddslager.

First off, privacy is no joke. It’s not about having something to hide; it’s about maintaining your right to personal space in this digital age. When I browse without a VPN, my Internet Service Provider can see everything I do online – every website I visit and every word I type in search bars. They might even sell this data! With a VPN on Chrome, though? That won’t happen. My online activity becomes completely invisible to them.

För det andra, har du någonsin hört talas om geoblockering? Vissa webbplatser begränsar sitt innehåll baserat på varifrån du surfar; streamingtjänster är ökända för detta. Men vänta, låt inte det avskräcka dig! Här är där ett verktyg som NordVPN verkligen kommer till sin rätt, det gör det möjligt för mig att ändra min virtuella plats genom att ansluta via servrar i andra länder.

Dessutom är offentliga Wi-Fi-nätverk på kaféer eller flygplatser inte direkt Fort Knox när det kommer till säkerhet. Hackare skulle potentiellt kunna fånga upp mina data när de färdas över dessa osäkra nätverk. Dock, med Surfshark aktiverat på min Chrome-webbläsare, krypteras all min data innan den lämnar min enhet – vilket håller de där cyberbusarna på avstånd!

Slutligen kan vissa internetleverantörer strypa bandbredden om de märker att för mycket trafik går mot vissa webbplatser (som YouTube). Att använda ExpressVPN döljer vilka webbplatser jag besöker från dem, vilket innebär att de inte kan sänka min anslutningshastighet baserat på användning.

För att avsluta det här avsnittet:

  • ExpressVPN, NordVPN och Surfshark är kraftfulla verktyg för att förbättra integritet och säkerhet.
  • De kan kringgå geoblockeringar och förhindra spårning av internetleverantörer.
  • Underskatta inte vikten av att använda en med Google Chrome!

Kom ihåg dessa punkter när vi går vidare till att diskutera hur man exakt använder en VPN med Chrome!

Steg-för-steg-guide: Att ställa in en VPN på Chrome

Jag ska guida dig genom processen att ställa in en VPN på Chrome. Det är inte så skrämmande som det kan verka, och när du har fått kläm på det kommer du att kunna surfa med ökad säkerhet på nolltid.

För den här guiden kommer jag att använda exempel från tre populära leverantörer – ExpressVPN, NordVPN och SurfShark.

Först och främst, gå till din valda VPN-leverantörs webbplats. Oavsett om det är ExpressVPN, NordVPN eller Surfshark spelar ingen roll vid detta tillfälle – de erbjuder alla kvalitetstjänster anpassade för Chrome.

När du är där måste du skapa ett konto om du inte redan har gjort det. Efter att du har loggat in, navigera till avsnittet ’Nedladdningar’ och hitta Google Chrome-tillägget. Klicka på ’Ladda ner’, vänta sedan på att installationsfilen sparas på din dator.

Nu kommer den roliga delen – att installera din VPN på Chrome själv. Öppna en ny flik i Chrome och klicka på ikonen med tre punkter som finns i dess övre högra hörn. Därifrån:

  1. Välj ’Fler verktyg’
  2. Välj ’Tillägg’
  3. Klicka på ”Ladda uppackad”
  4. Hitta och välj din nedladdade VPN-tillägg

Vid det här laget bör du se din valda VPN – vare sig det är ExpressVPN, NordVPN eller SurfShark – dyka upp i din lista över tillägg.

För att aktivera ditt nyligen installerade tillägg:

  1. Klicka på dess respektive ikon bredvid adressfältet
  2. Logga in på ditt konto
  3. Anslut till vilken serverplats som visas inom

Voilà! Du har framgångsrikt ställt in en VPN på Google Chrome! Färgen på din VPN-ikon kommer att ändras enligt dess status (vanligtvis grön när ansluten), vilket gör det enkelt för mig att hålla koll på min online-skyddsstatus.

Kom ihåg: även om användningen av en VPN avsevärt förbättrar onlineintegriteten jämfört med att surfa oskyddad, är det inte helt felfritt – men det är ett ämne för en annan dag!

Sammanfattningsvis: att komma igång med att använda en pålitlig leverantör som ExpressVPN, NordVPN eller SurfShark kunde inte vara enklare! När de är installerade via deras respektive webbplatser och aktiverade inom Google Chrome själv – är vi klara, börja surfa säkert.

Avslutning: Att få ut det mesta av ditt VPN

Jag har belyst hur man använder en VPN på Chrome, och nu är det dags att avsluta. För att få ut mesta möjliga av ditt Virtuella Privata Nätverk (VPN) behöver du tänka på några viktiga saker.

Först och främst, kom ihåg att inte alla VPN-tjänster är likadana. Några populära alternativ inkluderar ExpressVPN, NordVPN och Surfshark. Var och en har sina egna unika funktioner:

  • ExpressVPN – Erbjuder ett brett nätverk av servrar över hela världen och är prisat för sin hastighet.
  • NordVPN – Känd för sina robusta säkerhetsåtgärder, inklusive dubbelkryptering.
  • Surfshark – Erbjuder obegränsat med samtidiga anslutningar och är prisvärd.

Att välja mellan dessa beror på dina specifika behov. Till exempel, om du främst är orolig för hastighet för att streama innehåll, kan ExpressVPN vara ditt bästa val.

Ett annat viktigt poäng att komma ihåg är att alltid ha din VPN påslagen när du surfar. Det är lätt att glömma detta steg när man har bråttom, men det är avgörande för att upprätthålla integritet och säkerhet på nätet.

Slutligen, uppdatera regelbundet din VPN-programvara. Företag förbättrar kontinuerligt sina tjänster genom att släppa uppdateringar, som ofta innehåller viktiga säkerhetsförbättringar eller nya funktioner.

Kom ihåg att använda en VPN handlar inte bara om att kringgå geografiska begränsningar eller att få tillgång till blockerat innehåll; det handlar också om att säkerställa ett säkert och privat internetanvändande. Genom att välja rätt tjänst som ExpressVPN eller NordVPN eller Surfshark – och använda den effektivt – är jag övertygad om att du kan förbättra din onlineupplevelse avsevärt.