5 Bästa Gratis VPN-tjänsterna för Sverige för Streaming & Integritet i 2024 - TechRobot

5 Bästa Gratis VPN-tjänsterna för Sverige för Streaming & Integritet i 2024

I en värld där cybersäkerhet blir ett allt viktigare ämne, har användningen av Virtuella Privata Nätverk (VPN) ökat snabbt. Människor använder de bästa VPN:erna för en mängd olika syften, inklusive att få tillgång till begränsat innehåll. Till exempel är tillgången till svenska TV-plattformar som Sveriges Television (SVT) begränsad till användare i Sverige. Dock, med en VPN, kan du titta på dina favoritserier på SVT även när du är utomlands.

Du måste betala för tjänsterna hos en premium VPN. Det är inget fel med att vara lite sparsam och försöka spara så mycket som möjligt. Denna recension hjälper dig att hitta en balans mellan att få tillräckligt bra kvalitet på VPN-tjänster och att spara pengar. Det finns två grupper av VPN:er som recenseras i denna guide – riskfria och helt gratis VPN:er. Hitta din ledtråd i poolen och håll dig till den.

## Bästa riskfria VPN:er för Sverige

Riskfria VPN-tjänster har premiumfunktioner och är mycket ärliga i sitt engagemang för att leverera de bästa möjliga tjänsterna. Även om de har prislappar, vilket innebär att du måste betala, är de 100% riskfria; de erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti. Pengarna-tillbaka-systemet gör det möjligt för dig att begära en återbetalning om du känner att du inte är nöjd med deras tjänster inom en angiven period.

Överlag bäst i våra tester

ExpressVPN

Övergripande poäng: 9.8

  • Supersnabba servrar
  • AES 256-bitars kryptering
  • Stödjer privata protokoll, Lightway
  • Pengarna-tillbaka-garanti

Pengar-tillbaka-garanti

ExpressVPN är den ultimata VPN-tjänsten, och toppar listan av flera anledningar. Denna leverantör har en omfattande databas med över 3,000 snabba servrar, vilket ger dig potentiell tillgång till censurerat innehåll i upp till 94 länder. På så sätt kan du vara hemma i Stockholm och titta på innehåll som är begränsat till USA sömlöst genom att ansluta till en av dess amerikanska servrar. ExpressVPN har två pålitliga servrar i Sverige. Det innebär att du fortfarande kan titta på dina favoritavsnitt från Sverige medan du är utomlands.

ExpressVPN maskerar din riktiga IP-adress med en ny för att ge dig tillgång till motsvarande regionala innehåll. Denna VPN har utmärkt förmåga att kringgå blockeringar och låter dig titta, lyssna eller till och med surfa på innehåll som inte är tillgängligt för dig som standard. Att maskera din IP-adress erbjuder också skydd mot cyberkikare. Denna VPN-tjänst sparar inte loggar över vad du gör online för att ge dig en anonym status. Med dess kill switch, förstärks din anonymitet.

Denna VPN använder kryptering av militärklass för att säkra sina användares anslutningar. Det är den mest populära och säkra krypteringsdetaljen tillgänglig för internetanvändare. ExpressVPN har också en funktion för delad tunnel som låter dig dirigera vissa appar genom VPN:n medan andra surfar direkt på internet. När du är i Sverige får du obegränsad tillgång till innehåll från hela världen. När du inte är i Sverige har du fortfarande inga begränsningar på ens svenskt innehåll så länge du är ansluten till ExpressVPN.

$6.67Månad (Spara 49% + Få 3 månader gratis)

Pengar-tillbaka-garanti

Billigaste alternativet

NordVPN

Övergripande poäng: 9.6

  • Otroligt snabba servrar
  • Fantastiska säkerhetsfunktioner
  • Verifierad policy mot loggningar
  • Avblockerar streamingplattformar

Pengar-tillbaka-garanti

Fråga teknikgurus hur bra denna VPN är 99 gånger, och de kommer att nicka instämmande 100 gånger. Att ha en så fantastisk tjänst på andra plats understryker bara hur bra ExpressVPN är. NordVPN har över 5,400 förstklassiga servrar i 59 länder, inklusive Sverige. Servrarna är byggda för att anpassa sig till att leverera utmärkta upplevelser för alla typer av onlineaktiviteter— streaming, surfning, nedladdning. Med sin unika SmartPlay-funktion ger denna VPN dig lyxen att njuta av plattformar som Netflix US medan du är i Sverige utan att uppleva några störningar.

NordVPN följer en strikt No-Log-policy. I enlighet med detta registreras inget av din trafikdata av VPN-tjänsten. De kan inte dela din onlineaktivitet eftersom de inte har någon registrering av din trafik, vilket är att slå två flugor i en smäll. Dessutom har NordVPN en kill switch som oavsiktligt kopplar bort dig från internet om du vid något tillfälle förlorar anslutningen till VPN:n. En sådan ändring förhindrar möjlig läckage av trafikdata när VPN-anslutningen är nere.

Som man kan förvänta sig av en premium VPN använder NordVPN den ”obesegrade” Advanced Encryption Standard (AES) med 256-bitars nycklar. För att ytterligare stärka din säkerhet integrerar denna VPN en Dubbel VPN kryptering som leder din trafik genom två olika servrar för att kryptera dina redan krypterade data. NordVPN har DNS-läckor och använder The Onion Router (Tor) funktionen. Du är skyddad framifrån, bakifrån, till vänster, till höger och i mitten. Dessutom använder denna VPN-tjänst tjänsterna av en annonsblockerare — CyberSec. Den håller din anslutning fri från cyberbuggar och skadeprogram.

Bästa erbjudandet: $2.99Månad (Spara 67% + Få 2 år med 67 % rabatt + unika gåvor)

Pengar-tillbaka-garanti

## Bästa Helt Gratis VPN-tjänsterna för Sverige

Gratis saker lockar. Gratis saker uppfattas alltid som sämre än deras betalda motsvarigheter, trots att alla vill dra nytta av dem. För helt gratis VPN-tjänster behöver du inte betala eller registrera dig med ditt kort, men du kommer fortfarande att få anständiga tjänster från dem.

Även om gratismodusen på vissa VPN:er är begränsad under gratisprovperioder, är vissa andra gratis så länge du använder dem. Här är våra toppval för helt gratis VPN:er.

Bästa VPN med en gratis version

ProtonVPN

Övergripande poäng: 9.0

  • Gratis version tillgänglig
  • Starka säkerhetsfunktioner
  • Pålitlig policy för inga loggar
  • Tillåter Perfect Forward Secrecy

Pengar-tillbaka-garanti

Arguably den bästa av de helt gratis VPN:erna, ProtonVPN ger dig en ”gratis provperiod” för livet. VPN-företaget har sitt huvudkontor i Schweiz, så som en schweiziskbaserad VPN är din integritet en prioritet. ProtonVPN har över 1 000 snabba servrar i 54 länder, även om det har helt gratis servrar i bara 3 länder. Denna VPN är en av de få helt gratis som erbjuder obegränsad bandbredd.

Med ProtonVPN kan plattformar som Hulu och Netflix US, som inte är tillgängliga i Sverige, flöda fritt på din skärm utan att du behöver lämna Sverige. Allt du behöver göra är att ansluta till en amerikansk server på VPN:et.

Som en VPN-baserad i Schweiz är landets sekretesslagar till din fördel. ProtonVPN är lagligt skyldig att implementera åtgärder som hjälper dig att behålla en anonym status. En av dessa åtgärder är No-Log-policy. Den policyn innebär att VPN-tjänsten inte kommer att behålla några uppgifter om dina onlineaktiviteter. De har också en Perfect Forward Secrecy-policy som säkerställer att dina data inte exponeras även om krypteringsdetaljerna blir komprometterade i framtiden. Med dess kill switch är din anslutning säker hela tiden, och även om du förlorar anslutningen till VPN:et, kommer det inte att ske något dataläckage.

ProtonVPN säkrar din anslutning med AES 256-bitars kryptering. När det gäller säkerhetsprotokoll använder denna VPN endast de helt säkra protokollen— IKEv2 och OpenVPN. Du kan tyckas inte kunna gå fel med ProtonVPN.

Bästa erbjudandet: $4.49Månad (Spara 55%)

Pengar-tillbaka-garanti

Bästa VPN med en gratis version

Trust.Zone

Övergripande poäng: 8.2

  • Erbjuder dedikerade IP-adresser
  • Tillåter torrenting och P2P-fildelning
  • Bra prissättning
  • Gratis version tillgänglig

Pengar-tillbaka-garanti

Trust.Zone är en annan anmärkningsvärd gratisleverantör. Den erbjuder en gratis version som du kan använda i 3 dagar utan kostnad. Du tillåts 1GB datatransfer och obegränsad bandbredd. Detta kanske inte är mycket. Dock, om du behöver en VPN för att bara surfa på internet under några dagar, är denna leverantör idealisk för dig.

Den har fler än 201 snabba servrar i över 100 zoner över hela världen. Den har ett antal av dessa servrar i Sverige. Således kommer du att hitta en sömlös anslutning till Sverige-baserade tjänster. Dessutom kan du ansluta till de andra servrarna för att få tillgång till områden med hög trafik såsom USA och Storbritannien. Detta innebär automatiskt att du kommer att kunna komma åt geoblockerat innehåll från dessa servrar. Detta inkluderar Netflix, Hulu och iPlayer-bibliotek.

Du kan lita på att det inte finns några dolda villkor när du registrerar dig hos denna leverantör. Den kräver endast din e-postadress och lösenord när du skapar ett konto. Detta stämmer väl överens med dess policy för att inte logga någon data. Leverantören kommer inte att behålla någon av dina uppgifter medan du använder VPN:t. Tillsammans med sitt stöd för AES 256-bitars kryptering och pålitliga protokoll som OpenVPN och L2TP, håller Trust.Zone dig säker på alla sätt.

Du kommer att hitta appar för de flesta enheter. Oavsett om du använder en iOS, Android, macOS eller Linux-enhet, kan du ladda ner och installera dess app utan problem.

Bästa erbjudandet: $3.33Månad (Spara 63%)

Pengar-tillbaka-garanti

Troligen den billigaste VPN-leverantören

Hide.me

Övergripande poäng: 9.1

  • Avancerat skydd mot IP-läckage tillgängligt
  • Över 1,800 servrar i 72 länder
  • AES 256-bitars kryptering
  • Erbjuder en helt gratis version

Pengar-tillbaka-garanti

Magin ligger i namnet. Precis som det antyder, döljer denna VPN-tjänst din IP-adress bakom en ny och virtuell sådan. Maskeringen av din IP-adress gör din anslutning säker och ger dig i sin tur smidig tillgång till geobegränsat innehåll. Hide.Me kommer med 1,800+ servrar på 72 platser. Från var som helst i Sverige kan du ansluta till servrar i andra länder för att få tillgång till censurerat innehåll. Speciellt med engelskt innehåll, att ansluta till servrar i USA eller Storbritannien kommer att passa dig alldeles utmärkt.

Hide.me har en gratisplan som du kan förnya varje 30:e dag. I gratisplanen får du en bandbreddsbegränsning på 10GB per månad.

Hide.Me använder en integritetsdriven No-log-policy som innebär att de inte spårar, registrerar eller ens delar din onlineaktivitet. Dessutom hävdar skaparna av denna VPN att de driver VPN:n själva utan ingripande från en extern part. Protokollen som servrarna använder är OpenVPN, IKEv2 IPsec, SoftEther och SSTP. Vad du gör online är din ensak, så Hide.Me ser det som sin uppgift att hålla din anslutning privat.

En annan fördel med denna VPN-tjänst är säkerheten genom kryptering av militärklass. AES 256-bitars krypteringen har visat sig vara omöjlig att dekryptera eftersom det skulle kräva så många kombinationer, vilket tekniskt sett inte är genomförbart. Dessutom får du med Hide.Me skydd mot IP-läckage, vilket är som en IP-försäkring som förhindrar att den blir snokad på av cyberbrottslingar. Hide.me har också en funktion för delad tunnel.

Bästa erbjudandet: $4.99Månad (Spara 61%)

Pengar-tillbaka-garanti

Bästa gratisversionen i våra tester

TunnelBear

Övergripande poäng: 8.4

  • Erbjuder en helt gratis version
  • Tillgängligt i 26 länder
  • AES 256-bitars kryptering tillgänglig
  • Relativt pålitlig hastighet

Pengar-tillbaka-garanti

TunnelBears servrar är konstruerade för hastighet, tillsammans med några andra spännande funktioner. TunnelBear har lite över 1,800 servrar i 23 länder. Det fungerar mycket bra i Sverige, och för Sverige, så du behöver inte oroa dig för censurerat innehåll; denna VPN kommer att bära arbetsbördan.

TunnelBear anser att din integritet är en prioritet och loggar därför inte någon kunds onlineaktivitet. Att ha AES 256-bitars kryptering är en av funktionerna som gör det till ett toppval för användning i Sverige. Denna VPN-tjänst har ett par avancerade funktioner som gör den unik; ”Always-On” och ”Vigilant Mode”. Den första säkerställer att du inte behöver ansluta manuellt varje gång du startar om; den ansluter dig till VPN automatiskt. Å andra sidan blockerar TunnelBear överföringen av alla osäkra data om din anslutning går ner. Den säkrar din trafik tills du är återansluten.

TunnelBears gratismodus begränsar dig till 500MB dagligen (ungefär 15GB per månad). Du kan dock tweet om företaget och få ytterligare en Gigabyte bandbredd. Det kanske inte räcker för att streama videor, men om du ser fram emot att surfa på internet och ladda ner ett par filer, kommer du att bli nöjd.

Bästa erbjudandet: $3.33Månad (Spara 67% + TunnelBear-appar och prioriterad kundsupport)

Pengar-tillbaka-garanti

Perfekt för att låsa upp US Netflix enligt våra tester

UrbanVPN

Övergripande poäng: 0

  • Erbjuder obegränsad bandbredd
  • Låser enkelt upp US Netflix
  • Vettiga sekretess- och säkerhetsfunktioner

Pengar-tillbaka-garanti

UrbanVPN grundades 2018. De skryter med att vara ”Den enda 100% GRATIS, 100% snabba & 100% anonyma VPN i världen”. UrbanVPN är utan tvekan en av de bästa VPN:erna tillgängliga för svenskar. Den har 32 servrar och i genomsnitt 2700+ onlineanvändare enbart i Sverige. Servrarna är höghastighets.

Denna VPN har servrar i 21 länder och har en lysande förmåga att kringgå blockeringar för att ge dig smidig tillgång till censurerat innehåll oavsett din plats. Du får också obegränsad bandbredd för data för att strömma plattformar som Netflix så länge du håller dig till UrbanVPN. Den ger även tillgång till sociala medieplattformar som kan vara begränsade på din plats.

Denna nya VPN krypterar dina data mycket säkert och ger dig lite eller inget att oroa dig för när det kommer till anslutningssäkerhet. UrbanVPN använder DNS/IPv6-läckageskydd och blockerar alla möjliga kryphål som hackare kan utnyttja. Den har programappar för de stora operativsystemen – Android, iOS, Windows och webbläsartillägg. UrbanVPN är inte lika sofistikerad som de andra VPN:erna som diskuterades tidigare, men tro mig, den är värd din tid och peng… nej, bara din tid. Den är helt gratis.

Bästa erbjudandet: $0Månad (Spara 100%)

Pengar-tillbaka-garanti

## Är Gratis VPN-tjänster Bra?

Att spara är en mycket god vana. Som internetanvändare, om du letar efter att spara genom att skaffa en helt gratis VPN istället för en premium, är det förståeligt, men det är definitivt inte det bästa alternativet. Varför är det så? Det här avsnittet av guiden visar dig nackdelarna med att anförtro din integritet och säkerhet till en helt gratis VPN.

För att börja med måste du veta att med premium VPN-tjänster betalar du för värde. Vi kan inte nog betona kvaliteten och värdet du får från dessa betalda VPN-tjänster. Även om gratis VPN-tjänster påstår sig låsa upp allt censurerat innehåll åt dig, har vissa av dem svårigheter att låsa upp dessa innehåll och ibland lyckas de bara av ren tur. Dessutom är det oundvikligt att premium VPN-tjänster är mycket snabbare än de gratis.

Dessutom är majoriteten av de gratis VPN-tjänsterna inte helt ärliga med informationen de presenterar för dig om dataloggning. De håller koll på din trafikdata bakom din rygg och kan sticka dig där om en rimlig avgift dyker upp. En annan nackdel är att mängden data du kan ladda upp och ner är begränsad på de flesta av de gratis VPN-tjänsterna. Med premium VPN-tjänster, å andra sidan, får du alltid obegränsad bandbredd av data.

Vi skulle kunna fortsätta i all oändlighet, men faktum kvarstår att du kan prova gratis VPN-tjänster om det inte finns några allvarliga konsekvenser eftersom de kanske sviker dig. Riskfria VPN-tjänster kan tekniskt sett användas gratis under de första 30 dagarna av prenumerationen. De säkerställer att du har alla fördelar med en betald plan, samtidigt som de bibehåller starka integritets- och säkerhetsfunktioner. Dessutom, eftersom du alltid kan begära en återbetalning, är de tekniskt sett gratis. Det är inte en debatt; en riskfri VPN är det bästa valet.

## Funktioner att hålla utkik efter i en gratis VPN

Endast några få gratis VPN-tjänster är trovärdiga och pålitliga; de flesta är undermåliga. För att du ska veta vilken gratis VPN du kan lita på finns det några karaktäristiska frågor som VPN:et bör kunna svara på. De diskuteras som följer.

### Serverplatser

Har den servrar i ditt önskade område? Plats är en viktig funktion eftersom ingenting kan göras om det inte finns någon tjänst i ditt intresseområde.

### Anslutningshastighet

Hur snabba är servrarna? Oftast kan du inte vara säker på detta bara från informationen på VPN:ens webbplats. Inget märke kommer att tala ned sina tjänster. Du kan helt enkelt välja någon av VPN:erna i den här guiden. Du kan lita på dem.

### Kill Switch

Måste jag få panik om jag förlorar anslutningen till VPN:n under surfning? Säkerhet är ett av de kritiska elementen i en VPN. Om den inte har en kill switch, är du inte säker.

### Ingen-Loggningspolicy

Sparar VPN-tjänsten loggar över min onlineaktivitet? En bra VPN bör ha en policy för att inte spara loggar för att skydda din integritet. Även om de inte har för avsikt att använda det mot dig, kan statliga myndigheter kräva det, och hackare kan stjäla dem. Men utan några loggar finns det inget att utnyttja.

### Bandbreddsbegränsning

Hur mycket data kan jag ladda upp/ner på en månad? Gratis VPN-tjänster har vanligtvis begränsningar när det gäller data. Det är viktigt att känna till bandbreddsbegränsningen för att vara säker på vad du kan använda VPN:et till. Du skulle inte vilja välja en bandbredd på 1GB i månaden för streamingändamål.

### Enheter som stöds

Finns det en mjukvaruapp för min enhet?

## Vanliga frågor om de bästa gratis VPN:erna för Sverige

### Varför behöver jag en VPN i Sverige?

Du kan använda en VPN för att få tillgång till geografiskt begränsat innehåll på plattformar som Netflix, Hulu och även svenska TV-plattformar som Sveriges Television (SVT). Din onlineaktivitet är dold när du använder en VPN för att ansluta till en server i ett annat land, inklusive din IP-adress. Det är också en av de bästa metoderna för att undvika attacker eftersom det gör det svårt för hackare att spåra dig online.

### Är det olagligt att använda en VPN i Sverige?

Användningen av VPN är 100 procent laglig i Sverige. Sverige verkar vara i framkant när det gäller diskussioner om internetsekretesslagstiftning. Den svenska regeringen lägger inte några begränsningar på användningen av internet. Dock bör du också påminnas om att VPN inte bör användas för att komma åt olagliga webbplatser eller genomföra olagliga transaktioner. 

### Är gratis VPN-tjänster något att ha?

Nej, vi rekommenderar inte en gratis VPN. För att hålla dig säker när du använder internet, avråder vi starkt från att använda gratis VPN-tjänster. För det första kanske gratis VPN-företag inte kan erbjuda dig bra service. De har vanligtvis bara ett litet antal servrar. Som ett resultat kommer du inte att kunna byta servrar när nätverksanslutningen är dålig. Dessutom har de flesta gratis VPN:er antingen många annonser eller begränsad bandbredd. Du kanske inte kommer att kunna strömma länge med en gratis VPN med begränsad daglig bandbredd.

### Hur väljer jag den bästa VPN:en? 

När du väljer den bästa VPN-tjänsten behöver du ta hänsyn till faktorer som serverplats, anslutningshastighet, kill switch, no-log-policy och säkerhetsfunktioner. 

Denna fråga är avgörande eftersom Virtuella Privata Nätverk (VPN:er) blir allt mer populära. Ju fler servrar en VPN erbjuder, desto fler alternativ har du; du kan låsa upp många blockerade innehåll globalt. Dock kan vissa av dina favorit-TV-serier fortfarande vara otillgängliga på grund av brist på servrar. För att skydda din integritet bör din VPN ha en strikt policy för att inte logga någon data.

## Slutsats

I slutändan är det upp till dig att bestämma vilken VPN du håller dig till. Alla VPN:er som recenserats i artikeln är robusta på olika fronter men är alla mycket pålitliga. Vad du behöver en VPN för avgör vilken du kommer att välja. Sammantaget rekommenderar vi den riskfria VPN av uppenbara skäl.

Bästa Gratis VPN:er För Andra Länder