5 Sfaturi de Confidențialitate Online pentru Cei Care Urmăresc Mult Conținut în Streaming (Simple & Esențiale) - TechRobot

5 Sfaturi de Confidențialitate Online pentru Cei Care Urmăresc Mult Conținut în Streaming (Simple & Esențiale)

Streamingul este un mijloc utilizat pentru a livra sau accesa conținut pe internet fără a descărca respectivul conținut. Este una dintre cele mai rapide metode de a accesa conținut audio și video pe internet. Streamerii trebuie să acorde o atenție suplimentară securității lor online și datelor, deoarece sunt adesea ținte ușoare pentru hackeri și alți infractori cibernetici. Streamerii intensivi pot cădea pradă scurgerilor de adrese IP, atacurilor DDoS și atacurilor de tip swarming. Când transmiți conținut printr-o rețea publică, de exemplu, întreaga ta sesiune este vizibilă intrușilor și hackerilor.

De asemenea, cei care urmăresc frecvent conținut în flux sunt adesea expuși la adăugiri publicitare sau conținut care poate încălca legile drepturilor de autor sau restricțiile geografice. Pentru a preveni monitorizarea sau raportarea de către furnizorul de servicii de internet, streamerii trebuie să-și protejeze confidențialitatea prin metode eficiente. Când transmiteți conținut video online, dispozitivul dvs. transferă informații către serverul gazdă, lăsând activitatea și datele dvs. expuse oricui are acces la conexiunea dvs.

5 Sfaturi de Confidențialitate pentru Streameri

În acest articol, vom discuta despre cinci sfaturi eficiente pentru confidențialitatea și securitatea online a streamerilor.

1. Folosește o parolă puternică și autentificare în doi pași

Asigurați-vă întotdeauna securitatea contului de streaming cu parole puternice și autentificare în doi pași. Pentru a crea o parolă puternică, utilizați o combinație de numere și caractere speciale. Nu folosiți niciodată informații obișnuite precum nume, date sau zile de naștere ca parolă. Acestea sunt ușor de identificat pentru hackeri și mulți oameni devin victime ale încălcărilor de date din această cauză. Pe lângă utilizarea unei parole puternice, utilizarea autentificării în doi pași este o altă modalitate de a asigura securitatea. Acest lucru va face mai dificil pentru intruși sau hackeri să acceseze contul datorită stratului suplimentar de securitate.

2. Nu divulgați informații sensibile

Dacă este posibil, nu folosiți numele real pentru conturile de streaming. Poreclele sau numele care nu pot fi urmărite până la voi sunt mai bune, deoarece devine mai dificil pentru hackeri să obțină informații mai sensibile identificând numele. Pe lângă nume, alte informații personale de identificare, cum ar fi locația, activitățile, etc., pot fi colectate de cybercriminali și utilizate ilegal. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să fiți întotdeauna conștienți de informațiile pe care le furnizați și cum ar putea fi utilizate datele voastre atunci când faceți streaming. Deși este ușor să te apropii de alți streameri, este mai bine să limitezi informațiile pe care le dai acestora.

3. Nu partajați informații care pot fi corelate

Nu furnizați informații care pot fi corelate pentru a dezvălui identitatea reală. Informații precum activitățile anterioare, instituțiile de învățământ sau caracteristicile geografice pot fi folosite pentru a determina locația și identitatea. Hackerii pot aduna informații pe bucăți din conturile de streaming și alte conturi de internet și le pot utiliza în scopuri frauduloase sau ilegale. Doxxing-ul și furtul de identitate fac parte dintre principalele preocupări legate de confidențialitate pentru cei care transmit conținut intensiv. De aceea, ar trebui să fiți atenți la ce partajați atunci când faceți streaming.

4. Folosește o altă adresă de email

Când vă înscrieți la un serviciu de streaming, este mai bine să utilizați o adresă de email diferită în locul adresei principale. Folosiți o adresă de email care nu conține informații precum numele real sau ce poate fi urmărit până la conturile personale sau de afaceri de email.

5. Folosește o altă dată de naștere

Când transmiteți conținut pe internet, contul dvs. poate fi vizibil pentru intruși și informații precum datele de naștere sunt frecvent utilizate de infractorii cibernetici pentru furtul de identitate și doxxing. Datele de naștere pot fi folosite și de hackeri pentru a verifica credențialele dvs. de autentificare pe alte conturi de internet. Pentru a preveni acest lucru, nu utilizați data reală de naștere atunci când vă înregistrați pentru un serviciu de streaming.

O experiență de navigare mai sigură

Una dintre cele mai bune modalități prin care îți poți proteja confidențialitatea online ca streamer este să folosești un VPN. Un Virtual Private Network oferă securitate adecvată alături de alte beneficii. Acesta criptează traficul de internet de pe un dispozitiv și redirecționează adresa IP prin tunelul VPN. Asta menține datele utilizatorului în siguranță departe de ochii curioșilor, în timp ce ascunde identitatea și locația acestuia. Când se folosește o rețea nesecurizată pentru streaming, VPN-urile pot ajuta la blocarea malware-ului și spyware-ului și, de asemenea, protejează utilizatorul.

VPN-urile oferă, de asemenea, acces la conținut blocat sau restricționat geografic pe serviciile de streaming, deoarece maschează adresa IP reală a utilizatorului. Există multe servicii VPN care suportă streamingul, deoarece multe dintre ele au servere de înaltă viteză, protocoale puternice de criptare și servere dedicate pentru streaming. ExpressVPN și NordVPN sunt opțiuni de încredere, deoarece oferă servicii de top utilizatorilor lor.

ExpressVPN este prima noastră recomandare pentru cei pasionați de streaming. Acest serviciu are peste 3000 de servere de mare viteză în 94 de țări de pe tot globul. Oferă capacități puternice de deblocare, viteze impresionante de streaming și o securitate excelentă. ExpressVPN permite streamingul de conținut HD fără buffering pe diverse servicii de streaming precum Netflix, Hulu și Amazon Prime. Serviciul VPN are de asemenea o politică de no-logging, ceea ce înseamnă că nu stochează date care ar putea compromite intimitatea utilizatorului. ExpressVPN este disponibil pe toate principalele sisteme de operare și serviciul suportă un maxim de cinci dispozitive folosind un singur abonament simultan.

NordVPN este o altă alegere excelentă pentru streaming securizat. Serviciul are peste 5440 de servere în 59 de țări. Este potrivit pentru utilizare cu diverse servicii de streaming, inclusiv HBO, DAZN, Hulu și Netflix. Dispune de o funcție cunoscută sub numele de tehnologia SmartPlay; aceasta ocolește restricțiile de pe site-urile de streaming și oferă acces la conținut local și străin. Pentru securitate, serviciul utilizează un protocol de criptare AES 256-bit în combinație cu funcția Double VPN. Oferă, de asemenea, alte caracteristici, cum ar fi o adresă IP dedicată.

Pentru utilizatorii cu un buget limitat, ProtonVPN este o opțiune bună. Serviciul are patru planuri, dintre care unul este un plan gratuit care oferă funcții limitate. ProtonVPN are o politică strictă de nepăstrare a jurnalelor și oferă securitate adecvată.

Concluzie

Streamerii sunt de obicei ținte pentru hackeri și hoți de identitate și folosesc diverse metode pentru a-și desfășura activitățile ilegale. Pentru a te asigura că experiența ta de streaming rămâne distractivă și sigură, este important să acorzi suficientă atenție intimității și securității tale. Pe lângă sfaturile pe care le-am menționat, o altă modalitate de a-ți proteja informațiile online ca streamer este să folosești un VPN de încredere.