7 Yksityisyyden suojatyökalua, jotka suojaavat anonyymiyttäsi - TechRobot

7 Yksityisyyden suojatyökalua, jotka suojaavat anonyymiyttäsi

Aikoinaan yksityisyys tarkoitti ovien ja ikkunoiden sulkemista. Nyt se on kehittynyt siitä eteenpäin. Internetin aikakausi on vienyt yksityisyyden aivan uudelle tasolle. Nykyään hallitus, hakukoneet, sosiaalisen median yritykset, verkkosivustot ja jopa kyberrikolliset kaivavat tietoa siitä, mitä teemme joka päivä kyberavaruudessa. 

Ympäri maailmaa, erityisesti 5-eyes-maissa, yksi näistä instituutioista valvoo ihmisiä internetin kautta. Internetistä irtautuminen ei ole vaihtoehto 2000-luvulla. Ainoa tapa, jolla voit säilyttää anonyymiytesi, on luottaa erilaisiin yksityisyyden suojan työkaluihin, jotka mahdollistavat anonyymina pysymisen ja yksityisyytesi säilyttämisen. 

Tässä artikkelissa jaamme kanssasi 7 yksityisyyden suojan työkalua, jotka voivat auttaa sinua säilyttämään anonyymiytesi.

## 7 Työkalua Verkkoanonyymiyteen

Ennen kuin sukellamme syvemmälle, on tärkeää, että saat tämän varoituksen: näillä työkaluilla saat vain tietyn tason anonymiteettia. Täydellinen anonymiteetti on nykyään lähes mahdotonta. Todellinen maailma ja kybermaailma ovat linjassa. Geotagging mobiililaitteessasi ja kasvojentunnistus julkisilla paikoilla ovat vain esimerkkejä monista tavoista, joilla janosi täydelliseen anonymiteettiin voi jäädä tyydyttämättä. Nämä työkalut voivat tehdä vain sen, mihin ne pystyvät. Sen sanottuani, mennään asiaan.

### 1. Tor 

The Onion Router, joka tunnetaan myös nimellä Tor, on avoimen lähdekoodin palvelu, jonka loi 90-luvun puolivälissä Yhdysvaltain laivaston tutkimuslaboratorio. Ohjelmiston kehittämisen tarkoituksena oli käyttää sitä kerroksena Yhdysvaltain tiedustelun viestinnän suojauksessa verkossa. Tor on kasvanut erittäin tehokkaaksi menetelmäksi suojautua perusmuotoiselta internetin valvonnalta, jota kutsutaan liikenneanalyysiksi. 

Torin avulla on mahdotonta havaita, kenen kanssa kommunikoit internetissä. Se myös säilyttää tietosi lähde- ja määränpääpisteet. Näitä tietoja voidaan käyttää käyttäytymisesi ja kiinnostuksenkohteidesi määrittämiseen. Tor-ohjelmisto toimii heijastamalla kommunikaatiotietojasi laajan vapaaehtoisverkoston kautta ympäri maailmaa.

Tor-ohjelmiston avulla voit estää kenenkään seuraamasta toimintaasi, selvittämästä, mitä sivustoja vierailet, ja estää vierailtuja sivustoja saamasta sijaintiasi tai IP-osoitettasi.  Torilla on selain, joka toimii Tor-liittymän kanssa, varmistaen, että tietosi ovat turvassa. Se on saatavilla useille laitteille, ja sen käyttö on ilmaista. 

### 2. Signal 

Signal on kutsuttu salattujen viestien kultaiseksi standardiksi. Se on avoimen lähdekoodin viestisovellus, joka pitää kaikki viestisi uteliaiden silmien ulottumattomissa käyttämällä Signal-protokollaa yhdessä päästä päähän -salauksen kanssa. Tämä tarkoittaa, että viestejä voivat tarkastella vain lähettäjä ja vastaanottaja.

Toisin kuin muut viestisovellukset, joilla on ainutlaatuinen yksityisviestiominaisuus, Signal on kokonaan yksityinen viestipalvelu eikä voi toimia muutoin. Se mahdollistaa myös sekä ääni- että videopuhelut. Voit myös lähettää tiedostoja Signal-alustan kautta. Signal tukee viestien katoamistoimintoa. Tämän toiminnon avulla viestisi ohjelmoidaan poistumaan automaattisesti arvioidun ajan kuluttua. 

Signalin ainoa haittapuoli on, että se ei voi suojata metadataasi. Se on edelleen hyvin näkyvissä uteliaille silmille. Ihmiset voivat tietää, että käytät Signalia. Yhdysvallat ja muut 5-eyes-maat voivat kertoa, että käytät Signalia. He voivat myös hakea muita tietoja, mukaan lukien kenelle puhut Signalissa, milloin keskustelu alkoi ja kuinka kauan se kesti. Signalin tekijät työskentelevät saadakseen Signalin pisteeseen, jossa se on metadataa kestävä. Siihen asti voit tiukentaa asioita hieman yhdistämällä sen Toriin.

### 3. ProtonMail 

ProtonMail on sveitsiläisen yrityksen, Proton Technologies AG:n, tarjoama avoimen lähdekoodin sähköpostipalvelu, joka mahdollistaa salattujen sähköpostien lähettämisen. Tämä yritys suojaa palvelimiaan sekä fyysisesti että virtuaalisesti; ne sijaitsevat kaikki Sveitsissä hyvin suojatussa tukikohdassa. Lisäksi sen palvelimet toimivat huippuluokan salauksella. 

ProtonMailin avulla saat nimettömän sähköpostiosoitteen. Sinun ei tarvitse antaa mitään yksityistä tietoa saadaksesi nimettömän sähköpostiosoitteesi toimimaan. ProtonMail käyttää päästä päähän -salakirjoitusta ja nolla-pääsy -salakirjoitusta. Tämä tarkoittaa, että se salaa kaikki sähköpostit korkeatasoisella salauksella siten, että kukaan ei voi purkaa niitä (ei edes ProtonMail). Lisäksi, ProtonMail ei säilytä mitään IP-lokeja. Näin ollen mitään tietoa ei voida käyttää jäljittämään mitään takaisin nimettömään sähköpostiisi.

ProtonMail on ilmainen käyttää, helppokäyttöinen ja yhteensopiva muiden sähköpostipalveluiden kanssa. Tämä tarkoittaa, että voit lähettää ja vastaanottaa sähköposteja muista sähköpostipalveluista käyttäen anonyymiä tiliäsi. 

ProtonMail kuitenkin väittää, että ”se ei voi” suojata sinua voimakkailta vastustajilta, kuten Yhdysvalloilta, EU:lta tai Viiden silmän liittoumalta. Toinen haittapuoli on, että se ei salaa sähköpostiesi aiheriviä. ProtonMail on saatavilla Androidille, iOS:lle ja verkossa. On mainitsemisen arvoista, että ProtonMail tarjoaa maksullisen version, josta sinun täytyy maksaa kuukausitilauksen. Mutta ilmainen versio tarjoaisi sinulle myös riittävän turvallisuuden. 

### 4. I2P

Perustettu vuonna 2003, I2P on ilmainen avoimen lähdekoodin yksityisyysverkko, jota käytetään turvalliseen viestintään. Sen avulla tiedot kulkevat tunneleissa, jotka on tunnistettu helposti käytettävien I2P-osoitteiden avulla, jotka sekä lähettäjä että vastaanottaja ovat luoneet. Uskomattomin ominaisuus, jonka I2P tarjoaa, on sen sisäänrakennettu päästä päähän salausjärjestelmä. Se käyttää päästä päähän salausta piilottaakseen viestintäsi internetyhteyden tarjoajilta. Se käyttää myös sipulireititintä piilottaakseen metatietosi.

Muut yksityisyyden suojan työkalut käyttävät ulostulopisteitä, joista tietosi poistuu niiden verkosta kulkeakseen tavallisen internetin kautta. Nämä pisteet voivat antaa internetpalveluntarjoajallesi mahdollisuuden nähdä metatietosi. Tämän vuoksi nämä muut sovellukset eivät säilytä lokitietoja. I2P ei käytä näitä ulostulopisteitä. Tämä tarkoittaa, että vain sinun ja vastaanottajasi tietokoneet voivat nähdä metatietosi. Ainoa haittapuoli I2P:n käytössä on, että et voi käyttää tavallisia verkkosivustoja, koska niillä ei ole I2P-osoitteita.

### 5. Tresorit 

Monet ihmiset tallentavat tietojaan runsaasti pilvipalveluihin verkossa. Esimerkkinä on Dropbox. Useimmat näistä pilvipalveluista eivät ole yksityisiä eivätkä turvallisia. Hakkerien on helppo tai jopa vaivatonta päästä käsiksi tietoihisi. Jätetään hakkerit huomiotta, ja sinulla on silti ongelma. Jopa nämä pilvipalveluntarjoajat pääsevät käsiksi tietoihisi. Siksi tarvitset palvelun, joka voi säilyttää tietosi tarjoten samalla turvallisuutta ja suojaa. Tresorit on tällainen palvelu. 

Hyödyntäen parasta lohkoketju- ja salaus teknologiaa, Tresorit tarjoaa sinulle parhaan turvallisuuden ja yksityisyyden tiedostoillesi internetissä. Voit työskennellä tiedostojesi parissa missä tahansa. Lisäksi voit jakaa tiedostosi turvallisesti ja varmasti. Vain ne, joille annat pääsyn, pystyvät näkemään tiedostosi. Jotta ymmärtäisit Tresoritin korkean turvallisuustason, sinun tulisi tietää sen läpäisseen turvallisuustestin, johon osallistui 1000 ammattihakkeria ja palkkiona oli $50000. Tällaista yksityisyyttä voit saada, jos käytät Tresoritia. Huomaa, että Tresorit on maksullinen palvelu.

### 6. Mainostenesto Pro 

Kukaan ei pidä jatkuvasti tunkeilevista mainoksista, jotka ponnahtavat esiin, kun selaamme verkkoa. Ne tekevät netissä olosta todella turhauttavaa. Ad-blocker Pro:n avulla voit jättää kaiken sen stressin taaksesi. Ad-blocker Pro on verkkoselaimen laajennus, joka tarjoaa sinulle puhtaan selauskokemuksen ilman mainoksia.

Se estää myös kaikki haitalliset lataukset, jotka käynnistyvät itsestään. Toinen tämän verkkolaajennuksen hieno ominaisuus on, että se estää tasapuolisesti kaikki haitalliset verkkotunnukset, tarjoten sinulle sen puhtaan internet-kokemuksen, jota olet aina halunnut. Lisäksi, laajennus on ilmainen ja sen voi asentaa Chrome-kaupasta. Se toimii myös valtavassa määrässä selaimia. 

### 7. Brave-selain

Ei ole uutinen, että useimmat verkkoselaimet ovat osa urkintaa. Käyttämäsi selain vaikuttaa suuresti yksityisyyteesi ja nimettömyyteesi. Brave Browser yrittää parhaansa tarjotakseen turvallisen internet-ympäristön käyttäjilleen. Tämä on luultavasti syy, miksi yli 19 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa on valinnut sen oletusselaimekseen. Se on nopea ja kuluttaa vähemmän akkua. Brave Browser auttaa suojaamaan sinua valvontataloudelta. Se uskoo, että sinä et ole tuote.

Tämän vuoksi sen tietoisista ohjelmoijista koostuva tiimi loi tämän selaimen tarjotakseen kipeästi kaivattua turvallisuutta. Valvontateollisuus toimii pääasiassa mainoskohdennuksen varassa. Kaikki toimintasi verkossa seurataan selaimesi toimesta ja käytetään sinulle mainosten näyttämiseen. Brave Browserin kohdalla näin ei tapahdu. Sen sijaan yhtiö suojaa tietosi ja varmistaa, että olet suojattu kaikilta pahantahtoisilta ja tunkeilevilta mainoksilta. Toisin kuin muut selaimet, he eivät tallenna yksityisiä tietojasi. Heidän mukaansa he väittävät, että he ”eivät halua tuntea sinua niin hyvin.” He myös estävät kaikenlaiset seuraajat, jotka muilla laitteilla sallitaan. Braven kanssa se on sinulle aivan uusi yksityisyyden maailma. 

### Miksi VPN on välttämättömyys 

Vaikka kaikki nämä työkalut voivat tarjota sinulle tietyn tason anonymiteettia, paras vaihtoehtosi on VPN. Tämä johtuu siitä, että VPN salaa tietosi käyttäen parasta salausstandardia (AES 256-bittinen) yhdessä huippuluokan turvaprotokollien, kuten OpenVPN, kanssa. Tämä varmistaa, että tietosi ei vuoda tai purkaudu, kun se kulkee kyberavaruuden läpi. 

Useimmissa VPN-palveluissa on myös turvaominaisuus, jota kutsutaan Kill Switchiksi. Se keskeyttää kaiken datansiirron, jos VPN-yhteys katkeaa. VPN:n avulla voit peittää IP-osoitteesi täysin. VPN antaa sinulle uuden osoitteen, jolla, tietenkin, ei ole mitään tekemistä todellisen sijaintisi kanssa. Se myös noudattaa lokitonta käytäntöä, varmistaen, ettei se tallenna mitään tietojasi, mukaan lukien metadata. Tämä tekee mahdottomaksi päästä käsiksi sinuun. 

VPN:n avulla voit saavuttaa suuremman määrän anonyymiyttä. Markkinoilla on lukuisia VPN-palveluita, joten varmista, että valitset luotettavan tarjoajan, joka on tunnettu läpäisemättömästä yksityisyydestä ja turvallisuudesta.

## Yhteenveto

Yksityisyys ja anonyymiys on melkein kuin satua nykymaailmassa. Kuitenkin näiden työkalujen käyttäminen rajoittaa merkittävästi sitä määrää tietoa, jota sinusta voidaan kerätä internetissä. Muista, että taistelu yksityisyytesi puolesta on elinikäinen ja se tulee käydä huolellisesti ja perusteellisesti. Lisäksi nämä työkalut eivät välttämättä pysty tarjoamaan lopullista ratkaisua yksityisyytesi suojaamiseen. Ne voivat vain tehdä niin paljon kuin niiden ominaisuudet ja palvelut sallivat. Sinun vastuullasi on silti pysyä turvassa ja yksityisenä siellä ulkona.