Hur man får en norsk IP-adress från var som helst (i 2024) - TechRobot

Hur man får en norsk IP-adress från var som helst (i 2024)

Det är aldrig en bra upplevelse när du är utanför Norge och inte kan titta på dina favoritprogram på NRK, TV2 Sumo, Viaplay, Netflix, TVNorge, HBO Nordic, Eurosport Player och Discovery+. Även dina bankappar och webbplatser kan begränsa din åtkomst baserat på din plats.

Detta är vanlig praxis hos många onlinetjänster och webbplatser. Dock, för att få tillgång, behöver du ha en norsk IP-adress. Den här artikeln kommer tydligt att förklara hur du kan få en norsk IP-adress oavsett var du befinner dig. Så, du behöver inte missa dina program, nyheterna eller filmer, och dina bankappar skulle fungera perfekt. 

Hur man får en norsk IP-adress från var som helst

Det bästa sättet att få en norsk IP-adress är att ansluta till en VPN-server. En VPN, eller Virtuellt Privat Nätverk, skapar en säker och krypterad tunnel för att skicka dina data mellan olika punkter. Det maskerar också din IP-adress och plats.

Här är steg du kan följa för att få en norsk IP-adress med en VPN:

1. Registrera dig för en VPN-tjänst: Det första steget du behöver ta är att bestämma vilken VPN-leverantör du ska prenumerera på. Registreringsprocessen är vanligtvis enkel och kräver aldrig för mycket information. Dessutom har de bästa VPN-leverantörerna flera betalningskanaler, inklusive kryptovaluta.

2. Ladda ner och installera VPN-programvaran: När du har skapat ett konto och köpt en prenumeration är nästa steg att ladda ner och installera VPN-klienten för din enhet. Du kan ladda ner en app som är kompatibel med din enhet från VPN-leverantörens webbplats eller via din appbutik. Undvik att ladda ner VPN-appar från tredjepartssidor eftersom de kan vara infekterade med virus eller skadlig programvara.

3. Logga in på appen: Logga sedan in på appen på din enhet med dina inloggningsuppgifter. VPN:erna på vår lista har användarvänliga appar, så det skulle inte vara svårt att ställa in det första gången.

4. Anslut till en norsk server: Gå till VPN:ns serverlista och hitta de tillgängliga servrarna i Norge. Du kan välja någon av dem och ansluta. Detta innebär att VPN:et kommer att maskera din faktiska IP-adress med en norsk IP-adress.

Att välja en VPN för att fejka en norsk IP-adress från var som helst kan kännas som en knepig sak att göra eftersom du kan ställas inför massor av alternativ. Dock kan endast de bästa VPN-leverantörerna erbjuda den fullständiga standardupplevelsen du bör eftersträva. Med det sagt, här är våra topprekommenderade VPN-tjänster som kan ge dig en norsk IP-adress var som helst i världen:

Överlag bäst i våra tester

ExpressVPN

Övergripande poäng: 9.8

  • Supersnabba servrar
  • AES 256-bitars kryptering
  • Stödjer privata protokoll, Lightway
  • Pengarna-tillbaka-garanti

Pengar-tillbaka-garanti

Detta är den bästa VPN:n på marknaden. ExpressVPN är välkänt för sin robusta säkerhet, otroliga hastigheter och fantastiska förmåga att kringgå blockeringar. Företaget är baserat i Brittiska Jungfruöarna, och det har fler än 3000 servrar i 94 länder, inklusive Norge.

ExpressVPN-servrar erbjuder otroliga hastigheter, perfekta för att streama högupplösta videor på Netflix, HBO eller EuroSport med en norsk IP-adress. Dessutom finns det inga hastighets- eller bandbreddsbegränsningar.

Oavsett anledning till att du behöver en norsk IP-adress är säkerheten också avgörande. ExpressVPN är utrustad med AES 256-bitars kryptering för att skydda din datatrafik. Den har även en kill switch som bryter din trafik om VPN-anslutningen fallerar för att förhindra att dina data komprometteras. Andra funktioner du får med ExpressVPN inkluderar split tunneling, perfect forward secrecy och skydd mot DNS-läckor.

ExpressVPN:s huvudkontor ligger inte under jurisdiktionen av 5/9/14-ögonalliansen, och de upprätthåller också en policy för att inte logga någon data. Så, oavsett varifrån du använder en norsk IP-adress som tillhandahålls av ExpressVPN, kan du vara säker på att din integritet och anonymitet är garanterade.

Du kan installera ExpressVPN på flera plattformar, inklusive Windows, macOS, iOS, Android och Linux. Det har också webbläsartillägg för Google Chrome, Mozilla Firefox och Safari-webbläsaren.

ExpressVPN är en av de dyraste premium VPN-tjänsterna, men den är värd varenda krona. Det finns olika prenumerationsplaner du kan välja mellan. Varje plan tillåter dig att ha upp till 5 samtidiga anslutningar, och det finns också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti som låter dig använda VPN:et riskfritt.

$6.67Månad (Spara 49% + Få 3 månader gratis)

Pengar-tillbaka-garanti

Billigaste alternativet

NordVPN

Övergripande poäng: 9.6

  • Otroligt snabba servrar
  • Fantastiska säkerhetsfunktioner
  • Verifierad policy mot loggningar
  • Avblockerar streamingplattformar

Pengar-tillbaka-garanti

NordVPN är en annan utmärkt VPN-leverantör som kan ge dig en norsk IP-adress från var som helst i världen. Företaget är baserat i Panama och driver mer än 5000 servrar i över 60 länder. Omkring 68 av dessa servrar finns i Norge.

Ett så brett servernätverk innebär att du enkelt kan komma åt geoblockerat innehåll. Så, med en norsk IP-adress kommer du att kunna låsa upp och streama norska TV-program, nyheter och sportevenemang. Dessutom erbjuder NordVPN obegränsad bandbredd och blixtsnabba hastigheter, vilket förbättrar din upplevelse.

NordVPN är också en mycket säker VPN. Den kommer med AES 256-bitars kryptering, en kill switch, Double VPN, CyberSec, IPv6, DNS och WebRTC läckageskydd. Dessa funktioner skyddar dig alltid från olika typer av onlinehot.

Dessutom har NordVPN en strikt policy för att inte logga användardata för att skydda din integritet. Företaget accepterar också olika betalningskanaler, inklusive kryptovaluta, vilket är ett utmärkt sätt att dölja din identitet på nätet.

En prenumeration på NordVPN tillåter dig att ansluta upp till sex enheter samtidigt, så om du är utomlands med vänner eller familj och ni alla behöver norska IP-adresser, är denna VPN-leverantör vägen att gå.

NordVPN har appar för Windows, Linux, macOS, Android och iOS-enheter. Dessutom finns det en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti på alla dess VPN-planer, så du kan prova VPN:et riskfritt om du bara behöver ansluta till en norsk server under en kort tid.

Bästa erbjudandet: $2.99Månad (Spara 67% + Få 2 år med 67 % rabatt + unika gåvor)

Pengar-tillbaka-garanti

Bäst för anslutning av flera enheter

Surfshark

Övergripande poäng: 9.5

  • Tillåter obegränsade samtidiga anslutningar
  • Integrerar Stealth-läge
  • Multihop-funktion tillgänglig
  • Över 3 000 servrar

Pengar-tillbaka-garanti

Surfshark är en plånboksvänlig VPN-leverantör som erbjuder alla de premiumtjänster du förväntar dig från de andra VPN:erna på vår lista. Den är baserad i Brittiska Jungfruöarna, och den har över 3200 servrar i 60+ länder, inklusive Norge.

VPN-tjänsten erbjuder snabba hastigheter och kan enkelt låsa upp många onlinetjänster, vilket gör den till ett utmärkt val om du vill använda streamingtjänster som Viaplay och NRK från andra platser i världen. Den låser även upp norska bibliotek på Netflix och Amazon Prime Video.

Surfshark skryter också av ett robust säkerhetssystem. Det använder AES 256-bitars kryptering för att säkra datatrafik och har andra inbyggda säkerhetsfunktioner såsom en kill switch, automatisk annons- och skadeprogramsspärr. Du får också MultiHop, split tunneling, privat DNS och NoBorders-funktioner.

Surfshark följer en strikt policy för att inte logga någon data, så när du ansluter till någon av deras norska servrar finns det inget sätt för någon att övervaka dina aktiviteter. Dessutom kan du betala med kryptovaluta för mer anonymitet.

Med vilken Surfshark-prenumeration som helst kan du ha obegränsat med enheter anslutna samtidigt. Surfshark är en av de billigaste VPN-tjänsterna för en norsk IP-adress från vilken plats som helst. Dessutom har varje plan en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Surfshark fungerar på de flesta operativsystem, inklusive Windows, Linux, macOS, Android och iOS. Alla appar är lätta att använda, och det finns kundsupport tillgänglig dygnet runt via livechatt.

Bästa erbjudandet: $2.49Månad (Spara 79% + Få 2 månader gratis)

Pengar-tillbaka-garanti

Erbjuder den bästa pengarna-tillbaka-garantin

CyberGhost

Övergripande poäng: 8.8

  • 45 dagars pengarna-tillbaka-garanti
  • 7 000+ pålitliga servrar
  • Strikt policy mot loggning
  • Tuffa säkerhetsfunktioner

Pengar-tillbaka-garanti

CyberGhost är en annan utmärkt VPN-tjänst som erbjuder IP-adresser för Norge och andra säkerhetsfunktioner. Företaget är baserat i Rumänien och de driver över 6000 servrar i 80+ länder. Trettio av dessa servrar finns i Norge. 

CyberGhost erbjuder internethastigheter och obegränsad bandbredd. Det är utmärkt för att streama HD TV-program och filmer på TV2 Sumo och TVNorge. Så du behöver inte oroa dig för fördröjningar eller att din Internetleverantör (ISP) begränsar din trafik.

Denna VPN är mycket säker och garanterar även din integritet. Den är utrustad med 256-bitars AES-kryptering, en kill switch, en annonsblockerare och skydd mot WebRTC, IPv6, DNS och portvidarebefordringsläckor. CyberGhost har också en strikt policy för att inte logga någon användardata, vilket innebär att de inte sysslar med att lagra och dela användarnas data.

CyberGhost är kompatibelt med de flesta populära operativsystem, inklusive Windows, macOS, Linux, Android, iOS och Amazon Fire TV och Fire Stick. Det finns också ett webbläsartillägg för Google Chrome.

Du kan ansluta upp till sju enheter till ett enda betalt konto. Och en fantastisk sak med CyberGhost är att alla tillgängliga prenumerationsplaner har en 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti, medan de flesta VPN-leverantörer vanligtvis erbjuder upp till 30 dagar.

Bästa erbjudandet: $1.9Månad (Spara 84%)

Pengar-tillbaka-garanti

Bästa VPN med en gratis version

ProtonVPN

Övergripande poäng: 9.0

  • Gratis version tillgänglig
  • Starka säkerhetsfunktioner
  • Pålitlig policy för inga loggar
  • Tillåter Perfect Forward Secrecy

Pengar-tillbaka-garanti

Den sista VPN-leverantören på vår lista är ProtonVPN. Liksom andra leverantörer på vår lista erbjuder denna VPN ett robust säkerhetssystem och utmärkta möjligheter att kringgå blockeringar. Dessutom kommer ProtonVPN säkert att ge dig en norsk IP-adress från var som helst i världen.

ProtonVPN driver strax över 1000 servrar i 55 länder, inklusive Norge.  Alla dessa servrar erbjuder snabba internetanslutningar och kan låsa upp massor av innehåll online. Så om du är trött på lagg och buffring är ProtonVPN ett utmärkt alternativ. Med en norsk IP kan du få tillgång till lokalt innehåll och även låsa upp exklusiva bibliotek på streamingplattformar som Hulu, Netflix, Amazon Prime med mera.

Denna VPN kommer med AES 256-bitars kryptering, Secure Core, en kill switch, en annonsblockerare, funktioner för Split tunneling och skydd mot DNS-läckor. Dessutom upprätthåller den Schweiz-baserade tjänsten en strikt no-log-policy.

Dessutom fungerar ProtonVPN på alla stora operativsystem såsom Windows, macOS, Linux, Android och iOS. Med ett enda konto kan du ansluta upp till 10 enheter samtidigt. ProtonVPN erbjuder en gratisplan, men den ger dig inte tillgång till en norsk IP-adress. Slutligen har alla betalplaner en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Bästa erbjudandet: $4.49Månad (Spara 55%)

Pengar-tillbaka-garanti

Saker att överväga innan du använder en VPN för en norsk IP-adress

Det finns så många VPN-tjänster du kan stöta på på internet. Medan vissa är fantastiska, kan andra till och med sätta dig i riskzonen. Därför måste du bara välja den bästa VPN-tjänsten för att ansluta till en norsk IP-adress.

För att hjälpa dig att bestämma dig, här är några saker du bör överväga:

Servernätverk

Först och främst måste alla VPN-tjänster du överväger ha en VPN-server i Norge eftersom det är det enda sättet du kommer att kunna få en norsk IP-adress. Så även om VPN-tjänsten har ett omfattande servernätverk, se till att du kan hitta servrar i Norge. Dock har alla VPN-tjänster på vår lista VPN-servrar i Norge och tusentals på andra platser över hela världen.

Hastighet

Ett annat viktigt kriterium är hastighet. Om VPN:et inte förbättrar din internethastighet, bör du inte överväga det. Ultra-snabba hastigheter gör det möjligt för dig att titta på högupplösta videor och kringgå geografiska begränsningar. Varje VPN på vår lista förbättrar din hastighet och gör det enklare att låsa upp innehåll.

Säkerhet

Du bör aldrig kompromissa med din online-säkerhet, oavsett om du delar känslig information eller bara handlar. Använd istället en säker VPN för att lägga till ett extra lager av säkerhet och integritet.

Med de bästa VPN-tjänsterna får du militärklassad 256-bitars kryptering, en kill switch, skydd mot dataläckor, split tunneling, och andra viktiga säkerhetsfunktioner. De bästa VPN-leverantörerna har också en strikt no-log-policy som garanterar att de inte lagrar information om din onlinetrafik.

Pengarna-tillbaka-garanti

Det bästa sättet att säkerställa att du kan använda en VPN riskfritt är att se till att den har en pengarna-tillbaka-garanti. Detta innebär att du skulle få en återbetalning om du avslutar din prenumeration inom en specifik tid.

De flesta premium VPN-tjänster erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti på alla sina prenumerationer. Dock har en VPN som CyberGhost en 45-dagars period.

Enhetsstöd

Med ett abonnemangsplan kan du ansluta flera enheter samtidigt. För att dra full nytta av möjligheten behöver du se till att din VPN-leverantör har appar som är kompatibla med alla operativsystem du använder, såsom Windows, macOS, iOS, Android och Linux. Dessutom bör apparna vara lätta att använda.

Slutsats

Norge har liberala internetlagar, men flera tjänster är begränsade enbart till landet, och det finns fortfarande faror på internet. Vi har dock rekommenderat några av de bästa VPN-leverantörerna som du kan använda för att få en norsk IP-adress. Så gå vidare och prova någon av dem för att få tillgång till norskt innehåll från utlandet eller skydda din trafik i landet.