Bästa VPN:er för LG Smart TV (+ Guide för Installation) - TechRobot

Bästa VPN:er för LG Smart TV (+ Guide för Installation)

Det har skett många innovationer när det gäller teknik och underhållning. Ett exempel på detta är utvecklingen av Smart-TV. I enkla termer kombinerar en Smart-TV funktionerna hos en television och en smartphone.

En Smart TV kan köra smartphone-appar, strömma videor, musik, visa bilder och komma åt internet. Dock påverkas den av specifika online-restriktioner såsom geografiska begränsningar. Detta innebär att du inte kommer att kunna använda din Smart TV som du vill. Dessutom kan en oskyddad internetanslutning utsätta din TV för hot såsom hackare, skadeprogram, etc.

Ett Virtuellt Privat Nätverk (VPN) är det bästa verktyget för att skydda din internetanslutning och få tillgång till geografiskt begränsat innehåll. Det kan vara utmanande att välja rätt VPN-tjänst för din LG Smart TV eftersom det finns många VPN:er där ute. Dock detaljerar denna artikel de bästa VPN:erna som fungerar perfekt med LG Smart TV och även tillhandahåller andra premiumtjänster.

## 5 Bästa VPN-tjänsterna för LG Smart TV

LG Smart TV kör på WebOS, ett proprietärt operativsystem av LG. WebOS stöder flera streamingappar, men vissa av dem är endast tillgängliga i specifika regioner. Dock, genom att använda en VPN kan du låsa upp streamingplattformar såsom Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Disney+, osv. En VPN för LG Smart TV skyddar också mot hackare, skadeprogram och andra hot.

Som vi nämnde finns det många VPN-tjänster där ute, vilket gör det svårt att välja rätt. Dock har vi recenserat de fem bästa VPN-tjänsterna för LG Smart TV för att göra det enklare för dig att välja:

Överlag bäst i våra tester

ExpressVPN

Övergripande poäng: 9.8

  • Supersnabba servrar
  • AES 256-bitars kryptering
  • Stödjer privata protokoll, Lightway
  • Pengarna-tillbaka-garanti

Pengar-tillbaka-garanti

ExpressVPN är för närvarande den bästa VPN-leverantören för LG Smart TV och många andra enheter. Det är en mycket välkänd VPN-leverantör som har varit på marknaden i några år och erbjuder utmärkta tjänster.

ExpressVPN:s huvudkontor ligger i Brittiska Jungfruöarna. Det driver runt 3000+ servrar i 94 länder. Dess breda servernätverk gör det perfekt för streaming. Dessutom erbjuder VPN-servrarna höghastighetsprestanda och pålitliga anslutningar. Dess omfattande servernätverk, obegränsad bandbredd och ultrahöga hastigheter lämpliga för streaming av innehåll i högupplöst (HD) och 4K är en del av anledningarna till att ExpressVPN är en av de snabbaste VPN-tjänsterna för LG Smart TV.

Dess servrar låter dig låsa upp många streamingplattformar på din Smart TV, inklusive Netflix, HBO, Hulu, Disney+ och många andra. Du får också tillgång till geobegränsat innehåll på din TV med ExpressVPN. Så du kan njuta av innehåll som vanligtvis inte är tillgängligt i din region.

Dessutom tar ExpressVPN användarnas säkerhet på största allvar. Den är utrustad med ett AES 256-bitars krypteringsprotokoll, som praktiskt taget är omöjligt att bryta. Den använder funktionen Perfecft Forward Secrecy och stöder en mängd olika VPN-protokoll. Andra funktioner hos denna VPN inkluderar en kill switch, en annonsblockerare och skydd mot DNS-läckage. ExpressVPN upprätthåller en policy för att inte logga någon data, så information om dina aktiviteter med din LG Smart TV lagras inte eller delas med tredje part.

Du kan installera ExpressVPN på Android, iOS, Windows, macOS och Linux-enheter. Tyvärr är detta en av de dyrare VPN-tjänsterna i branschen. Den erbjuder flera paket, med det billigaste till $6.67/mo. Dock tillåter ett enda konto för fem flera inloggningar, och alla prenumerationsplaner har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Det finns också kundsupport tillgänglig för att hjälpa dig om du stöter på några problem.

$6.67Månad (Spara 49% + Få 3 månader gratis)

Pengar-tillbaka-garanti

Billigaste alternativet

NordVPN

Övergripande poäng: 9.6

  • Otroligt snabba servrar
  • Fantastiska säkerhetsfunktioner
  • Verifierad policy mot loggningar
  • Avblockerar streamingplattformar

Pengar-tillbaka-garanti

Andra på vår lista är en av de säkraste VPN-tjänsterna för LG Smart TV, NordVPN. Denna VPN är utmärkt för att låsa upp appar och webbplatser. Tack vare sitt användarvänliga gränssnitt gör NordVPN det enkelt att använda en VPN på din LG Smart TV även om du inte är en teknikexpert.

NordVPN har ett omfattande VPN-servernätverk med över 5300 servrar i fler än 59 länder. Detta nätverk erbjuder snabba och pålitliga anslutningar oavsett varifrån du ansluter. Servrarna låter dig även kringgå geografiska begränsningar på populära streamingplattformar, inklusive Netflix US, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer och HBO. Så du får njuta av all streaming med stora bandbredder.

NordVPN håller dina data säkra medan din Smart TV är ansluten till internet. Säkerhetsfunktioner inkluderar militärklassad AES 256-bitars kryptering, DNS-skydd, dubbel VPN och CyberSec. Dubbel VPN leder dina data genom två servrar för att förstärka ditt skydd, och CyberSec ser till att du är skyddad från skadlig programvara, annonser och spam.

Denna VPN stöder Onion över VPN och har en kill switch som stänger av när din internetanslutning tappas, eller du blir frånkopplad. Dessutom har företaget en no-log policy på plats.

NordVPN erbjuder billigare prenumerationer som börjar på $3.30/mo. Dessutom låter en prenumeration dig ansluta sex enheter samtidigt så att du kan skydda din LG Smart TV och andra enheter. Slutligen finns det en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Bästa erbjudandet: $2.99Månad (Spara 67% + Få 2 år med 67 % rabatt + unika gåvor)

Pengar-tillbaka-garanti

Bäst för anslutning av flera enheter

Surfshark

Övergripande poäng: 9.5

  • Tillåter obegränsade samtidiga anslutningar
  • Integrerar Stealth-läge
  • Multihop-funktion tillgänglig
  • Över 3 000 servrar

Pengar-tillbaka-garanti

Detta är en relativt ny tjänst, men det är den snabbaste VPN:n för LG Smart TV med nedladdningshastigheter på 27.91 Mbps. Det är nu en av de bästa VPN-leverantörerna idag. Denna VPN driver ungefär 3200+ servrar i 65 länder, vilket gör den till ett utmärkt val för Smart TV.

Dess pålitliga servrar gör att du kan komma åt geografiskt begränsat innehåll och kan enkelt låsa upp streamingtjänster som Netflix, BBC iPlayer, Hulu och många fler. Detta och snabba hastigheter gör Surfshark till ett perfekt val för att streama på din LG Smart TV till din belåtenhet.

Surfshark erbjuder också ett robust säkerhetssystem med AES 256-bitars kryptering, MultiHop (liknande NordVPN:s Double VPN-funktion), Kamouflage-läge, Whitelister (en version av split tunneling), NoBorders-läge, en kill switch, privat DNS och skydd mot IP-läckor. Dessutom gör dess smarta DNS-tjänst det mycket enklare att konfigurera VPN på LG Smart TV.

Surfshark har en strikt policy för att inte logga någon information, så du behöver inte oroa dig för att VPN-leverantören lagrar information om dina aktiviteter. 

Denna leverantör är bland de billigaste, med priser som börjar från $2.49/mo. Dessutom får du totalt värde för dina pengar eftersom en enda prenumerationsplan låter dig ansluta din Smart TV och ett obegränsat antal enheter samtidigt.

Surfshark-appar finns tillgängliga för Smart TV, Windows, macOS, Linux, Android och iOS-enheter. Slutligen, om du inte är nöjd med VPN:et, finns det en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket innebär att du får en återbetalning om du avslutar din prenumeration inom de första 30 dagarna.

Bästa erbjudandet: $2.49Månad (Spara 79% + Få 2 månader gratis)

Pengar-tillbaka-garanti

Erbjuder den bästa pengarna-tillbaka-garantin

CyberGhost

Övergripande poäng: 8.8

  • 45 dagars pengarna-tillbaka-garanti
  • 7 000+ pålitliga servrar
  • Strikt policy mot loggning
  • Tuffa säkerhetsfunktioner

Pengar-tillbaka-garanti

Som namnet antyder är Rumänien-baserade CyberGhost en utmärkt VPN för LG Smart TV om du avser att förbli osynlig som ett spöke på nätet. Denna VPN är perfekt för både nybörjare och VPN-experter på grund av sitt enkla gränssnitt.

CyberGhost erbjuder fler än 6,000 servrar i 88 länder. Denna VPN listar servrar baserat på deras optimerade funktion, såsom streaming, torrenting, gaming, osv. Tillgången till många servrar innebär att du kan komma åt massor av innehåll i många regioner och kringgå geografiska begränsningar på din LG Smart TV.

Dess no-log-policy är en fördel när det gäller integritet. Det innebär att du kan använda streamingappar som Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime och Hulu på din Smart TV. Du kan streama dina favoritfilmer utan att CyberGhost eller din internetleverantör (ISP) håller koll på dig.

CyberGhost använder militärklassad 256-bitars kryptering med 2048-bitars RSA-nycklar och MD5 HMAC-autentisering; så du kan streama på din LG Smart TV med din trafik helt säker. Dessutom stöder det L2TP, IKEv2 och OpenVPN-protokoll. Andra säkerhetsfunktioner inkluderar en annonsblockerare och en kill switch.

Denna VPN:s prenumerationer kostar så lite som $2/mån, och du kan ha sju multi-anslutningar med ett konto. Dessutom finns det en 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti. CyberGhost är inte bara tillgänglig för LG Smart TV; den har också appar på de mest populära operativsystemen.

Bästa erbjudandet: $1.9Månad (Spara 84%)

Pengar-tillbaka-garanti

Bästa VPN med en gratis version

ProtonVPN

Övergripande poäng: 9.0

  • Gratis version tillgänglig
  • Starka säkerhetsfunktioner
  • Pålitlig policy för inga loggar
  • Tillåter Perfect Forward Secrecy

Pengar-tillbaka-garanti

Även om ProtonVPN kommer sist på vår lista, är det fortfarande en utmärkt VPN-tjänst för LG Smart TV. Det Schweiz-baserade företaget har varit i branschen i flera år och driver mer än 1200 servrar i 50+ länder.

Med denna VPN kan du kringgå censur, geografiska begränsningar och låsa upp innehåll på streamingplattformar som HBO, Hulu, Netflix och Amazon Prime. Den erbjuder också snabba hastigheter för smidig streaming på din Smart TV. Dessutom kommer ProtonVPN med många innovativa funktioner, såsom Secure Core, som dirigerar din utgående trafik genom olika servrar innan den når sin destination.

ProtonVPN är utrustad med AES 256-bitars kryptering för att säkra din trafik. Den har också en kill switch, en annonsblockerare, DNS läckageskydd, split tunneling och inbyggt stöd för Tor över VPN.

Varje ProtonVPN-plan erbjuder olika funktioner, med den billigaste som kostar $4/mo. Det finns också en gratis plan om du skulle vilja testa dess funktioner. Ett enda konto kan tillåta dig att ha upp till tio samtidiga anslutningar, och varje plan har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. ProtonVPN-appar finns tillgängliga för Smart TV, Windows, macOS, iOS, Android och Linux-enheter. Dessa appar är lätta att ställa in och har ett nybörjarvänligt gränssnitt.

Bästa erbjudandet: $4.49Månad (Spara 55%)

Pengar-tillbaka-garanti

## Hur man installerar och använder en VPN på en LG Smart TV

Det finns några enkla sätt att säkra din TV-anslutning med en VPN. Du kan använda en konfigurerbar router, en dator som en virtuell router, eller din Android-enhet. Följande steg kommer att guida dig om hur du ställer in en VPN på din LG Smart TV genom de olika metoderna:

### Hur man ställer in en VPN för LG Smart TV med Android

  1. The first step is to choose a VPN service for LG Smart TV. ExpressVPN is the best option because it provides superior VPN performance in all aspects.
  2. Next, sign up for an account on the VPN’s website and subscribe to their service.
  3. Download and install the VPN app from the provider’s website or the app store. You shouldn’t download or install a VPN app from unreliable third-party websites.
  4. Launch the app and log in with the details you used for the sign-up.
  5. Select and connect to a server in a country you want. It would be best if you connected to the servers closest to you to improve your connection speeds.
  6. Finally,  launch any app on your LG Smart TV and start streaming content.

### Hur man installerar en VPN för LG Smart TV på din router

Om det är omöjligt att installera en VPN direkt på din LG Smart TV kan du fortfarande ansluta din TV via en router som är VPN-aktiverad. Tyvärr tillåter inte varje router att du laddar en VPN på dem, så du behöver hitta en router som stöder en VPN perfekt.

Två firmware, DD-WRT och Tomato, gör det möjligt att ladda ett VPN på din enhet, och med lite teknisk kunskap kan du enkelt göra det. Dock, om du är ny när det gäller routerinstallationer, bör du vara mycket försiktig för att inte riskera att förstöra din VPN-klara router.

Följande steg kommer att guida dig i att konfigurera en VPN-router med din LG Smart TV:

  1. First off, install your VPN on a router. If a VPN is installed on a DD-WRT or Tomato router, devices connected to it are protected by the VPN. This means that not only your Smart TV gets to be protected. ExpressVPN is still the way to go if you need a VPN you can use on a router.
  2. The next step is to connect your TV to the router, and you’re all set.

### Hur du ansluter din LG Smart TV till ett VPN på Windows

  1. Firstly, ensure that your PC or laptop is already connected to a VPN service of your choice.
  2. Use an Ethernet cable to connect your smart TV to your PC or laptop.
  3. Next, locate the Network and Sharing Center on your PC (Start > Control Panel > Network and Sharing Center) and then click on ‘Change adapter settings.’
  4. Find your VPN connection. OpenVPN connections might not be labeled well, so look out for ‘TAP-Win32 Adaptor V9’ or something similar. Right-click on it and select ‘Properties’ on the menu.
  5. Click on the ‘Sharing’ tab and select the ‘Allow other network users to connect through this computer’s internet connection’ box. Next, select ‘Local Area Connection’ from the menu ( select the Ethernet port your Smart TV is connected to, and click ‘OK.’
  6. Finally, restart your Smart TV and your computer.

## Vad man bör tänka på innan man väljer en VPN för LG Smart TV

Det är bäst att ha några saker i åtanke när du väljer en VPN för din LG Smart TV. Några av dessa inkluderar:

### Servernätverk

Du kommer att behöva välja en VPN som har många servrar placerade runt om i världen. VPN:erna vi har rekommenderat erbjuder servrar placerade över hela jorden, så att du kan få tillgång till streamingappar eller innehåll som är begränsat till en region. Detta kommer också att möjliggöra för dig att låsa upp massor av innehåll på din Smart TV.

### Hastighet

Det nästa du bör hålla utkik efter är snabba internethastigheter. Tyvärr är vissa VPN:er inte tillräckligt snabba för att eliminera buffring och videor eller bilder av låg kvalitet. Dock kommer du inte att märka någon skillnad i din anslutningshastighet med ett snabbt VPN. Dessutom kan du titta på program, se filmer eller lyssna på musik i toppkvalitet.

## Vanliga frågor om de bästa VPN:erna för LG Smart TV

### Varför använda en VPN för LG Smart TV?

Att använda en VPN för din LG Smart TV är mycket fördelaktigt. Först och främst ger det dig tillgång till innehåll som inte är tillgängligt i din region. Du kan kringgå alla geografiska begränsningar på plattformar som Netflix, Amazon Prime och andra. När du ansluter till en VPN kan du ändra din IP-adress och börja streama blockerat innehåll.

För det andra skyddar en VPN din enhet från cyberattacker. Den krypterar ditt nätverk och gör det nästan omöjligt för någon att övervaka dina onlineaktiviteter eller genomföra en cyberattack. Så, du kommer också att ha total integritet och anonymitet när du använder en VPN. 

### Kan jag använda en gratis VPN för LG Smart TV?

Ja, men det kommer inte att vara effektivt. Även om det är möjligt att använda en gratis VPN gör bristerna och ineffektiviteten att det inte rekommenderas. De har begränsade servrar som stryper din internethastighet. Du kan sluta med att spendera flera minuter på att försöka ladda videomaterial.

Du kan inte heller garantera din tillgång till geoblockerat innehåll när du använder en gratis VPN. IP-adresserna för vissa gratis VPN-tjänster är svartlistade, så du kanske inte kommer åt ditt föredragna innehåll. Dessutom erbjuder inte gratis VPN-tjänster den säkerhet som en premium VPN gör. Din enhet kan fortfarande vara öppen för cyberattacker när du använder en gratis VPN. Vi rekommenderar att du använder en betald VPN för din LG Smart TV. 

### Kan jag installera en VPN på min LG smart TV?

LG Smart TV tillåter inte direkt installation av VPN. Dock är det inte svårt att ansluta en VPN till din smart-TV. Du kan ansluta en VPN till din hemmarouter och använda den för alla dina enheter, inklusive din LG Smart TV. Alternativt kan du dela en VPN-anslutning från din Windows- eller Mac-enhet. Dessutom har många VPN:er en särskild app för smart-TV:er. Du kan överväga att ansluta till en VPN genom dessa appar.

### Vad är den bästa VPN:n för LG Smart TV?

Vi rekommenderar ExpressVPN för LG Smart TV. Den erbjuder högkvalitativ tjänstprestanda när det gäller hastighet, tillgänglighet av servrar, tillförlitlighet, säkerhet, pris och kundservice. Den är den nuvarande marknadsledaren, så du kommer att vara i trygga händer.

## Slutsats

LG Smart TV kommer med flera funktioner som förbättrar tittarupplevelsen. Dock kan din Smart TV kanske inte komma åt viss innehåll, eller så kan den vara sårbar för säkerhetshot. Att använda en VPN-tjänst med din LG Smart TV kommer inte bara att låsa upp en massa spännande innehåll från olika plattformar, utan det kommer också att erbjuda skydd. Vi har diskuterat de bästa VPN-tjänsterna som finns tillgängliga för dig att välja mellan.