Cum să folosești Torrentul Anonim și în Siguranță: Un Ghid Complet pentru 2024 - TechRobot

Cum să folosești Torrentul Anonim și în Siguranță: Un Ghid Complet pentru 2024

Torrentingul vine sub forma unei transferuri de fișiere Peer-to-Peer (P2P). Când mai mulți utilizatori doresc să descarce un anumit fișier, toți se conectează la o singură sursă de server. Cu întregul fișier încă intact pe server, bucăți din fișier sunt trimise utilizatorilor conectați — un utilizator pentru fiecare bucată. Un torrent este ceea ce desparte fișierul mare în bucăți mici. Astfel, fiecare utilizator are o bucată unică din fișierul mare. Fișierul torrent trimis ție (de la server) ține evidența cine are următoarea bucată și te alternează cu aceștia de fiecare dată.

Cu modul în care este configurat torrentingul, fișierele sunt încărcate și descărcate între diferiți utilizatori. Descărcarea din această rețea de colegi vă expune riscului de a avea dispozitivul infectat cu un virus sau malware. Utilizarea unei adrese IP neprotejate atunci când faceți torrenting vă poate lăsa PC-ul vulnerabil la atacuri. Confidențialitatea și securitatea dvs. ar putea fi compromise în mare măsură. Deci, este evident important să rămâneți anonim în timp ce faceți torrenting, iar acest lucru vă arată cum.

De ce trebuie să rămân anonim când folosesc torrente?

De obicei, navigarea pe internet te lasă expus la viruși, hackeri, agenții guvernamentale, și alte tipuri de spioni cibernetici. Fiind mai complicat, torrentingul te lasă la un risc mult mai mare de a fi compromis. Pentru a descărca torrente, trebuie să schimbi fișiere cu alți utilizatori. Infractorii cibernetici profită de modul în care este configurat torrentingul pentru a-i păcăli pe utilizatorii de torrente. Cu acest protocol de transfer de fișiere P2P, le este deja ușor să facă acest lucru.

Din altă perspectivă, majoritatea fișierelor pe care oamenii le descarcă prin torrent sunt protejate de drepturi de autor, așa că poți fi sancționat pentru torrenting în orice mod consideră guvernul sau autorul, după caz. Deci, fie încetezi să mai folosești torrenting, fie devii anonim. Devenind anonimi, utilizatorii de internet au descărcat fișiere protejate de drepturi de autor fără costuri relative. Acum, este — “De ce nu mi-aș dori să rămân anonim în timp ce folosesc torrenting?”

Cum să-mi Maschez Identitatea Online în Timpul Torrentării

Siguranța menținerii unui statut anonim în timpul descărcării de torrente nu poate fi niciodată prea subliniată. Pentru a deveni anonim, ar trebui să folosești serviciile unei Rețele Private Virtuale (VPN). Un VPN ajută la ascunderea urmelor tale în timp ce descarci torrente sau faci orice altceva online.

În funcție de dezvoltatori, VPN-urile sunt optimizate cu diverse detalii de criptare care sunt stabilite pentru a menține experiența ta cibernetică privată și sigură în totalitate. Cu VPN-uri selectate, aceste caracteristici vin în diferite combinații. De asemenea, VPN-urile sunt în general ușor de utilizat. Trebuie doar să navighezi prin ele și să le lași să facă toată treaba. Ține de tine să decizi care dintre ele îți atrage atenția sau se potrivește cel mai mult intenției tale.

Cele mai bune VPN-uri pentru anonimat online

Anonimitatea vine la pachet cu funcții de securitate și confidențialitate de înaltă calitate. Pentru a face torrenting fără a-ți pune dispozitivul în pericol, ai nevoie de un VPN de înaltă calitate. 3 dintre cele mai bune care oferă securitate de top sunt discutate în continuare;

Cel mai bun în general în testele noastre

ExpressVPN

Scor general: 9.8

  • Servere super-rapide
  • Criptare AES pe 256 de biți
  • Suportă protocolul privat, Lightway
  • Garanție de returnare a banilor

Garanția de returnare a banilor

ExpressVPN are servere cu o viteză de descărcare foarte rapidă. Deci, nu trebuie să vă faceți griji că acest VPN va reduce viteza. Dacă are vreun efect, acesta îmbunătățește viteza de descărcare. Aceste servere sunt de asemenea optimizate pentru a suporta transferul de fișiere Peer-to-Peer.

Dispune de o funcție kill switch care deconectează dispozitivul de la internet dacă conexiunea VPN se întrerupe. ExpressVPN utilizează de asemenea criptare de nivel militar și protecție împotriva scurgerilor IPv6. Furnizorul oferă o conexiune sigură care nu va compromite siguranța dumneavoastră. În plus, politica de confidențialitate fără jurnale a acestui VPN menține intimitatea intactă. Rețeaua în sine nu păstrează deloc jurnale ale datelor dumneavoastră. Astfel, nimeni altcineva nu poate accesa datele dumneavoastră. Deci, puteți descărca torrente cât doriți fără a fi expus.

Ofertă exclusivă pentru cititorii Techrobot: $6.67Lună (Salvați 49% + Obțineți 3 luni gratuite)

Garanția de returnare a banilor

Cea mai ieftină opțiune

NordVPN

Scor general: 9.6

  • Servere incredibil de rapide
  • Caracteristici de securitate excelente
  • Politică verificată fără loguri
  • Deblochează platformele de streaming

Garanția de returnare a banilor

NordVPN are servere optimizate pentru transferuri de fișiere P2P. Astfel, poți încărca și descărca fișiere torrent fără stres. Cu funcțiile de criptare și confidențialitate încorporate în această rețea, poți fi sigur că vei torrenta cu anonimat absolut. Acest VPN utilizează intangibila criptare de grad militar AES-256. Aceasta menține conexiunea ta securizată pe tot parcursul zilei.

NordVPN are un kill switch, precum și protecție împotriva scurgerilor DNS și IPv6 care se asigură că nu ești lăsat vulnerabil la invazii în niciun moment. Deci, ești protejat în permanență. De asemenea, când obții acest VPN, beneficiezi de protecția suplimentară a blocatoarelor de reclame. NordVPN blochează și trackerele și malware-ul. Acestea țin pop-up-urile și alte bug-uri departe de tine în timpul torrentării.

Cea mai bună ofertă: $2.99Lună (Salvați 67% + Obțineți cei 2 ani cu 67% reducere + Cadouri unice)

Garanția de returnare a banilor

Cel mai bun pentru conectarea mai multor dispozitive

Surfshark

Scor general: 9.5

  • Permite un număr nelimitat de conexiuni simultane
  • Integrează modul Stealth
  • Este disponibilă funcția Multihop
  • Peste 3.000 de servere

Garanția de returnare a banilor

Serverele SurfShark sunt optimizate pentru torrenting. Securitatea ta în timpul torrentingului este garantată de criptarea de grad militar, de încredere, și de funcția sa specială Double VPN feature. Această funcție, numită Multihop, te conectează prin 2 servere. Astfel, poți fi sigur că vei obține un strat suplimentar de securitate.

Confidențialitatea este simplă pe SurfShark cu politica sa de zero-loguri, kill switch și detalii de protecție împotriva scurgerilor. O altă caracteristică specială care face ca SurfShark să iasă în evidență este CleanWeb. Această funcție blochează reclamele, urmăritorii și malware-ul care ar putea apărea în încercarea de a compromite siguranța și confidențialitatea dumneavoastră în timpul torrentării.

Cea mai bună ofertă: $2.49Lună (Salvați 79% + Obțineți 2 luni gratuite)

Garanția de returnare a banilor

Pot folosi un VPN gratuit în schimb?

VPN-urile gratuite au întotdeauna o modalitate de a te face să plătești într-un fel. E în regulă să fii econom, dar în acest caz, s-ar putea să plătești în cel mai extrem mod. Dacă serverul nu este lent, conexiunea ar putea cădea, lăsându-te constant expus la invazii din partea hackerilor.

Unele VPN-uri gratuite păstrează jurnale și utilizează criptare de standard scăzut care nu te vor putea proteja împotriva hackerilor de top. Aceste VPN-uri gratuite nu sunt suficient de eficiente pentru partajarea de fișiere P2P. Pe de altă parte, VPN-urile premium îți oferă tot ce ai nevoie la un preț. Dar poți fi sigur că primești valoarea calitativă pentru ceea ce ai plătit.

Concluzie

Ar trebui să fie foarte clar acum de ce este atât de important să rămâi 100% anonim în timp ce folosești torrente. VPN-urile premium ajută la atingerea unui astfel de nivel de anonimitate. Deși există VPN-uri gratuite, acestea nu sunt suficient de bune pentru torrenting. Acest lucru se datorează faptului că compromit siguranța ta într-un fel sau altul. Alege oricare dintre cele 3 VPN-uri discutate în această recenzie și vei avea cea mai bună experiență de torrenting.