Hoe Anoniem & Veilig te Torrenten: Een Complete Gids voor 2024 - TechRobot

Hoe Anoniem & Veilig te Torrenten: Een Complete Gids voor 2024

Torrenting komt als een vorm van Peer-to-Peer (P2P) bestandsoverdracht. Wanneer meerdere gebruikers een bepaald bestand willen downloaden, worden ze allemaal verbonden met een enkele serverbron. Terwijl het hele bestand nog intact is op de server, worden stukjes van het bestand verzonden naar verbonden gebruikers — één gebruiker per stukje. Een torrent is wat het grote bestand opbreekt in kleine stukjes. Op deze manier heeft elke gebruiker een uniek stukje van het grote bestand. Het torrentbestand dat naar jou wordt gestuurd (vanaf de server) houdt bij wie het volgende stukje heeft en wisselt je telkens met hen af.

Met de manier waarop torrenting is opgezet, worden bestanden geüpload en gedownload tussen verschillende gebruikers. Downloaden van dit netwerk van peers brengt je in het risico dat je apparaat wordt geïnfecteerd door een virus of malware. Het gebruik van een onbeschermde IP-adres tijdens het torrenten kan je PC openstellen voor aanvallen. Je privacy en veiligheid kunnen in grote mate worden aangetast. Dus, anoniem blijven tijdens het torrenten is uiteraard belangrijk, en dit laat je zien hoe.

Waarom Moet Ik Anoniem Blijven Tijdens Het Torrenten?

Normaal gesproken stelt surfen op het internet je bloot aan bugs, hackers, overheidsinstanties, en andere cybergluurders. Torrenting is nog ingewikkelder en brengt je veel meer risico’s om gecompromitteerd te worden. Om torrents te downloaden, moet je bestanden uitwisselen met andere gebruikers. Cybercriminelen maken gebruik van de manier waarop torrenting is opgezet om torrentgebruikers te bespioneren. Met dit P2P-bestandsoverdrachtsprotocol is het voor hen al gemakkelijk gemaakt.

In een ander licht, de meeste bestanden die mensen torrenten zijn auteursrechtelijk beschermd, dus je kunt op elke door de overheid of de auteur passende wijze worden gesanctioneerd voor het torrenten. Dus, je stopt met torrenten of je wordt anoniem. Door anoniem te worden, hebben internetgebruikers auteursrechtelijk beschermde bestanden gedownload tegen relatief geen kosten. Nu is het — “Waarom zou ik niet anoniem willen blijven tijdens het torrenten?”

Hoe Verberg Ik Mijn Identiteit Online Tijdens Torrenting

De veiligheid van het behouden van een anonieme status tijdens het torrenten kan nooit genoeg benadrukt worden. Om anoniem te worden, moet je de diensten van een Virtueel Privé Netwerk (VPN) gebruiken. Een VPN helpt om je sporen te verbergen terwijl je torrents downloadt of iets anders online doet.

Afhankelijk van de ontwikkelaars, zijn VPN’s geoptimaliseerd met verschillende versleutelingsdetails die zijn ingesteld om je cyberervaring privé en veilig te houden. Bij geselecteerde VPN’s komen deze functies in verschillende combinaties. Ook zijn VPN’s over het algemeen gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft alleen maar door te navigeren en het al het werk te laten doen. Het is aan jou om te beslissen welke het meest je aandacht trekt of het beste bij je bedoeling past.

Top VPN’s voor Anonimiteit Online

Anonimiteit gaat gepaard met hoogwaardige beveiligings- en privacyfuncties. Om te torrenten zonder je apparaat in gevaar te brengen, heb je een hoogwaardige VPN nodig. 3 van de beste die eersteklas beveiliging bieden, worden als volgt besproken;

Algemeen beste in onze tests

ExpressVPN

Totale score: 9.8

  • Supersnelle servers
  • AES 256-bits versleuteling
  • Ondersteunt privéprotocol, Lightway
  • Geld-terug garantie

Geld-terug-garantie

ExpressVPN heeft servers met een zeer snelle downloadsnelheid. Dus, je hoeft je geen zorgen te maken dat deze VPN je snelheid vermindert. Als er al een effect is, verbetert het de downloadsnelheid. Deze servers zijn ook geoptimaliseerd om Peer-to-Peer bestandsoverdracht te ondersteunen.

Het heeft een kill switch-functie die je apparaat van het internet loskoppelt als de VPN-verbinding wegvalt. ExpressVPN gebruikt ook militaire encryptie en IPv6-lekbescherming. De provider levert een veilige verbinding die je veiligheid niet in gevaar brengt. Daarnaast houdt het geen-logs beleid van deze VPN je privacy intact. Het netwerk zelf houdt helemaal geen logs bij van je gegevens. Hierdoor kan niemand anders toegang krijgen tot je gegevens. Dus je kunt zoveel torrents downloaden als je wilt zonder blootgesteld te worden.

Exclusieve aanbieding voor lezers van Techrobot: $6.67Maand (Besparen 49% + Ontvang 3 maanden gratis)

Geld-terug-garantie

Goedkoopste optie

NordVPN

Totale score: 9.6

  • Ongelooflijk snelle servers
  • Geweldige beveiligingsfuncties
  • Geverifieerd no-logs beleid
  • Blokkeert streamingplatforms

Geld-terug-garantie

NordVPN heeft servers geoptimaliseerd voor P2P-bestandsoverdrachten. Zo kun je torrentbestanden uploaden en downloaden zonder stress. Met de encryptie- en privacyfuncties die in dit netwerk zijn ingebouwd, kun je er zeker van zijn dat je volledig anoniem kunt torrenten. Deze VPN gebruikt de onaantastbare militaire AES-256 encryptie. Dit houdt je verbinding de hele dag veilig.

NordVPN heeft een kill switch, evenals DNS- en IPv6-lekbescherming die ervoor zorgt dat je op geen enkel moment vatbaar bent voor invasies. Dus, je bent altijd beschermd. Ook, wanneer je deze VPN krijgt, krijg je het voorrecht van extra bescherming door zijn ad blockers. NordVPN blokkeert ook trackers en malware. Deze houden pop-ups en andere ongemakken weg van je tijdens het torrenten.

Beste aanbieding: $2.99Maand (Besparen 67% + Ontvang 2 jaar met 67% korting + unieke cadeaus)

Geld-terug-garantie

Het beste voor het verbinden van meerdere apparaten

Surfshark

Totale score: 9.5

  • Maakt onbeperkte gelijktijdige verbindingen mogelijk
  • Integreert Stealth-modus
  • Multihop-functie beschikbaar
  • 3.000+ servers

Geld-terug-garantie

SurfShark‘s servers zijn geoptimaliseerd voor torrenting. Je veiligheid tijdens het torrenten wordt gegarandeerd door de altijd betrouwbare militaire encryptie en de speciale Double VPN feature. Deze functie, genaamd Multihop, verbindt je via 2 servers. Dus, je kunt er zeker van zijn dat je een extra laag beveiliging krijgt.

Privacy is eenvoudig op SurfShark met zijn zero-logs, kill switch, en lekbeschermingsdetails. Een andere speciale functie die SurfShark doet opvallen is CleanWeb. Deze functie blokkeert advertenties, trackers en malware die kunnen verschijnen in een poging om je veiligheid en privacy tijdens het torrenten te compromitteren.

Beste aanbieding: $2.49Maand (Besparen 79% + Ontvang 2 maanden gratis)

Geld-terug-garantie

Kan ik in plaats daarvan een gratis VPN gebruiken?

Gratis VPN’s vinden altijd een manier om je op een andere manier te laten betalen. Het is prima om zuinig te zijn, maar in dit geval kun je uiteindelijk op de meest extreme manier betalen. Als de server niet traag is, kan de verbinding wegvallen, waardoor je constant openstaat voor invasies door hackers.

Sommige gratis VPN’s houden logs bij en gebruiken encryptie van lage kwaliteit die je niet kunnen beschermen tegen topniveau hackers. Deze gratis VPN’s zijn niet efficiënt genoeg voor P2P-bestandsdeling. Premium VPN’s daarentegen bieden je alles wat je nodig hebt tegen een prijs. Maar je kunt er zeker van zijn dat je de kwalitatieve waarde krijgt waarvoor je hebt betaald.

Conclusie

Het zou nu heel duidelijk moeten zijn waarom het zo belangrijk is om 100% anoniem te blijven tijdens het torrenten. Premium VPNs helpen zo’n staat van anonimiteit te bereiken. Hoewel er gratis VPNs zijn, zijn ze niet goed genoeg voor torrenten. Dit komt omdat ze op de een of andere manier je veiligheid in gevaar brengen. Kies een van de 3 VPNs die in deze review besproken worden en je zult de beste torrentervaring hebben.