Cum să obții o adresă IP norvegiană de oriunde (în 2024) - TechRobot

Cum să obții o adresă IP norvegiană de oriunde (în 2024)

Nu este niciodată o experiență plăcută când te afli în afara Norvegiei și nu poți urmări emisiunile preferate pe NRK, TV2 Sumo, Viaplay, Netflix, TVNorge, HBO Nordic, Eurosport Player și Discovery+. Chiar și aplicațiile și site-urile băncilor tale pot restricționa accesul în funcție de locația ta.

Aceasta este o practică obișnuită cu multe servicii online și site-uri web. Totuși, pentru a obține acces, va trebui să aveți o adresă IP norvegiană. Acest articol va explica clar cum puteți obține o adresă IP norvegiană indiferent unde vă aflați. Astfel, nu va trebui să ratați emisiunile preferate, știrile sau filmele, iar aplicațiile bancare vor funcționa perfect.

Cum să obții o adresă IP norvegiană de oriunde

Cel mai bun mod de a obține o adresă IP norvegiană este să te conectezi la un server VPN. Un VPN, sau Rețea Privată Virtuală, creează un tunel sigur și criptat pentru a trimite datele tale către diferite destinații. De asemenea, maschează adresa ta IP și locația.

Iată pașii pe care îi poți urma pentru a obține o adresă IP norvegiană cu un VPN:

1. Înscrieți-vă la un serviciu VPN: Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să decideți la ce furnizor VPN vă veți abona. Procesul de înscriere este de obicei simplu și nu necesită prea multe informații. De asemenea, cei mai buni furnizori de VPN oferă multiple canale de plată, inclusiv criptomonede.

2. Descărcați și instalați software-ul VPN: Odată ce ați creat cu succes un cont și ați achiziționat un abonament, următorul pas este să descărcați și să instalați clientul VPN pentru dispozitivul dvs. Puteți descărca o aplicație compatibilă cu dispozitivul dvs. de pe site-ul furnizorului de VPN sau prin magazinul dvs. de aplicații. Evitați descărcarea aplicațiilor VPN de pe site-uri terțe deoarece acestea ar putea fi infectate cu viruși sau malware.

3. Autentifică-te în Aplicație: În continuare, conectează-te la aplicația de pe dispozitivul tău cu datele tale de autentificare. VPN-urile din lista noastră au aplicații prietenoase pentru începători, deci nu ar trebui să fie dificil să o configurezi prima dată.

4. Conectați-vă la un server norvegian: Accesați lista de servere a VPN-ului și găsiți serverele disponibile din Norvegia. Puteți alege oricare dintre ele și vă conectați. Asta înseamnă că VPN-ul va masca adresa dvs. IP reală cu o adresă IP norvegiană.

Alegerea unui VPN pentru a simula o adresă IP norvegiană de oriunde poate părea dificilă deoarece s-ar putea să te confrunți cu o mulțime de opțiuni. Totuși, doar cei mai buni furnizori de VPN pot oferi experiența completă standard pe care ar trebui să o cauți. Având spus asta, iată recomandările noastre de top pentru servicii VPN care îți pot oferi o adresă IP norvegiană oriunde în lume:

Cel mai bun în general în testele noastre

ExpressVPN

Scor general: 9.8

  • Servere super-rapide
  • Criptare AES pe 256 de biți
  • Suportă protocolul privat, Lightway
  • Garanție de returnare a banilor

Garanția de returnare a banilor

Acesta este cel mai bun VPN de pe piață. ExpressVPN este bine-cunoscut pentru securitatea sa robustă, vitezele incredibile și capacitatea excelentă de deblocare. Compania are sediul în Insulele Virgine Britanice și dispune de peste 3000 de servere în 94 de țări, inclusiv Norvegia.

Serverele ExpressVPN oferă viteze incredibile, perfecte pentru streaming de videoclipuri în înaltă definiție pe Netflix, HBO sau EuroSport cu o adresă IP norvegiană. De asemenea, nu există limite de viteză sau de lățime de bandă.

Indiferent de motivul pentru care aveți nevoie de o adresă IP norvegiană, securitatea este de asemenea esențială. ExpressVPN este echipat cu criptare AES 256-bit pentru a-ți securiza traficul de date. De asemenea, are un kill switch care întrerupe traficul tău dacă conexiunea VPN se pierde pentru a preveni compromiterea datelor tale. Alte caracteristici pe care le obții cu ExpressVPN includ split tunneling, perfect forward secrecy și protecție împotriva scurgerilor DNS.

Sediul ExpressVPN nu se află sub jurisdicția alianței 5/9/14 eyes și, de asemenea, menține o politică de zero înregistrări. Deci, indiferent de unde folosești o adresă IP norvegiană furnizată de ExpressVPN, poți fi sigur că confidențialitatea și anonimatul tău sunt garantate.

Puteți instala ExpressVPN pe mai multe platforme, inclusiv Windows, macOS, iOS, Android și Linux. De asemenea, are extensii pentru browsere pentru Google Chrome, Mozilla Firefox și browserul Safari.

ExpressVPN este unul dintre cele mai scumpe servicii premium VPN, dar merită fiecare ban. Există diferite planuri de abonament din care poți alege. Fiecare plan îți permite să ai până la 5 conexiuni simultane, și există de asemenea o garanție de returnare a banilor în 30 de zile care îți permite să folosești VPN-ul fără riscuri.

Ofertă exclusivă pentru cititorii Techrobot: $6.67Lună (Salvați 49% + Obțineți 3 luni gratuite)

Garanția de returnare a banilor

Cea mai ieftină opțiune

NordVPN

Scor general: 9.6

  • Servere incredibil de rapide
  • Caracteristici de securitate excelente
  • Politică verificată fără loguri
  • Deblochează platformele de streaming

Garanția de returnare a banilor

NordVPN este un alt furnizor excelent de VPN care îți poate oferi o adresă IP din Norvegia de oriunde din lume. Compania are sediul în Panama și operează peste 5000 de servere în peste 60 de țări. Aproximativ 68 dintre aceste servere sunt în Norvegia.

O rețea atât de vastă de servere înseamnă că poți accesa cu ușurință conținutul geo-blocat. Astfel, cu o adresă IP norvegiană, vei putea debloca și transmite emisiuni TV, știri și evenimente sportive norvegiene. În plus, NordVPN oferă lățime de bandă nelimitată și viteze fulgerătoare, ceea ce îmbunătățește experiența ta.

NordVPN este de asemenea un VPN foarte sigur. Vine cu criptare AES 256-bit, un kill switch, Double VPN, CyberSec, protecție împotriva scurgerilor IPv6, DNS și WebRTC. Aceste caracteristici te protejează întotdeauna de diferite tipuri de amenințări online.

În plus, NordVPN are o politică strictă de nepăstrare a logurilor pentru a-ți proteja intimitatea. Compania acceptă de asemenea diverse canale de plată, inclusiv criptomoneda, care este o modalitate excelentă de a-ți ascunde identitatea online.

Un abonament NordVPN îți permite să conectezi până la șase dispozitive simultan, deci dacă ești în străinătate cu prietenii sau familia și aveți toți nevoie de adrese IP norvegiene, acest furnizor de VPN este soluția ideală.

NordVPN are aplicații pentru Windows, Linux, macOS, Android și iOS. În plus, există o garanție de returnare a banilor pe 30 de zile pentru toate planurile sale VPN, astfel încât poți încerca VPN-ul fără riscuri dacă ai nevoie să te conectezi la un server din Norvegia pentru o perioadă scurtă de timp.

Cea mai bună ofertă: $2.99Lună (Salvați 67% + Obțineți cei 2 ani cu 67% reducere + Cadouri unice)

Garanția de returnare a banilor

Cel mai bun pentru conectarea mai multor dispozitive

Surfshark

Scor general: 9.5

  • Permite un număr nelimitat de conexiuni simultane
  • Integrează modul Stealth
  • Este disponibilă funcția Multihop
  • Peste 3.000 de servere

Garanția de returnare a banilor

Surfshark este un furnizor de VPN prietenos cu bugetul care oferă toate serviciile premium pe care le-ați aștepta de la celelalte VPN-uri din lista noastră. Are sediul în Insulele Virgine Britanice și dispune de peste 3200 de servere în peste 60 de țări, inclusiv Norvegia.

VPN-ul oferă viteze rapide și poate debloca cu ușurință multe servicii online, ceea ce îl face o alegere excelentă dacă doriți să utilizați servicii de streaming precum Viaplay și NRK din orice altă parte a lumii. De asemenea, deblochează bibliotecile norvegiene de pe Netflix și Amazon Prime Video. 

Surfshark se mândrește de asemenea cu un sistem de securitate robust. Utilizează criptarea AES 256-bit pentru a securiza traficul de date și are alte caracteristici de securitate integrate, cum ar fi un kill switch, blocare automată a reclamelor și malware. De asemenea, beneficiezi de MultiHop, split tunneling, DNS privat și funcția NoBorders.

Surfshark urmează o politică strictă fără jurnale, deci când te conectezi la oricare dintre serverele lor din Norvegia, nu există nicio modalitate prin care cineva să îți poată monitoriza activitățile. În plus, poți plăti în criptomonede pentru mai multă anonimitate.

Cu orice abonament Surfshark, poți avea un număr nelimitat de dispozitive conectate simultan. Surfshark este unul dintre cele mai ieftine servicii VPN pentru o adresă IP norvegiană din orice locație. Mai mult, fiecare plan are o garanție de returnare a banilor pe 30 de zile.

Surfshark funcționează pe majoritatea platformelor de operare, inclusiv Windows, Linux, macOS, Android și iOS. Toate aplicațiile sunt ușor de utilizat, iar suportul pentru clienți este disponibil 24/7 prin chat live.

Cea mai bună ofertă: $2.49Lună (Salvați 79% + Obțineți 2 luni gratuite)

Garanția de returnare a banilor

Oferă cea mai bună garanție de rambursare a banilor

CyberGhost

Scor general: 8.8

  • Garanție de rambursare a banilor de 45 de zile
  • Peste 7.000 de servere de încredere
  • Politică strictă de interzicere a înregistrărilor
  • Caracteristici de securitate dure

Garanția de returnare a banilor

CyberGhost este un alt serviciu VPN excelent care oferă adrese IP pentru Norvegia și alte funcții de securitate. Compania are sediul în România și operează peste 6000 de servere în peste 80 de țări. Treizeci dintre aceste servere sunt în Norvegia.

CyberGhost oferă viteze de internet și lățime de bandă nelimitată. Este excelent pentru streamingul de emisiuni TV și filme HD pe TV2 Sumo și TVNorge. Astfel, nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu întârzierile sau limitarea traficului de către Furnizorul de Servicii de Internet (ISP).

Acest VPN este foarte sigur și, de asemenea, asigură confidențialitatea ta. Este echipat cu criptare AES de 256 de biți, un kill switch, un blocator de reclame și protecție împotriva scurgerilor WebRTC, IPv6, DNS și port forwarding. CyberGhost menține de asemenea o politică strictă de zero loguri, ceea ce înseamnă că nu se ocupă cu stocarea și partajarea datelor utilizatorilor.

CyberGhost este compatibil cu cele mai populare platforme de operare, inclusiv Windows, macOS, Linux, Android, iOS și Amazon Fire TV și Fire Stick. Există de asemenea o extensie pentru browserul Google Chrome.

Puteți conecta până la șapte dispozitive la un singur cont plătit. Și un lucru grozav despre CyberGhost este că toate planurile de abonament disponibile au o garanție de returnare a banilor de 45 de zile, în timp ce majoritatea furnizorilor de VPN oferă de obicei până la 30 de zile.

Cea mai bună ofertă: $1.9Lună (Salvați 84%)

Garanția de returnare a banilor

Cel mai bun VPN cu o versiune gratuită

ProtonVPN

Scor general: 9.0

  • Versiune gratuită disponibilă
  • Funcții puternice de securitate
  • Politică de confidențialitate strictă fără loguri
  • Permite Secret Perfect Înainte

Garanția de returnare a banilor

Ultimul furnizor VPN de pe lista noastră este ProtonVPN. La fel ca alți furnizori de pe lista noastră, acest VPN oferă un sistem de securitate robust și capacități excelente de deblocare. În plus, ProtonVPN vă va asigura o adresă IP norvegiană de oriunde din lume.

ProtonVPN operează puțin peste 1000 de servere în 55 de țări, inclusiv Norvegia.  Toate aceste servere oferă conexiuni rapide la internet și pot debloca o mulțime de conținut online. Deci, dacă ești sătul de întârzieri și buffering, ProtonVPN este o opțiune excelentă. Cu un IP norvegian, poți accesa conținut local și, de asemenea, debloca biblioteci exclusive pe platforme de streaming precum Hulu, Netflix, Amazon Prime și altele.

Acest VPN vine cu criptare AES 256-bit, Secure Core, un kill switch, un blocator de reclame, funcții de Split tunneling și protecție împotriva scurgerilor DNS. Mai mult, serviciul bazat în Elveția menține o politică strictă de no-log.

În plus, ProtonVPN funcționează pe toate platformele de operare majore precum Windows, macOS, Linux, Android și iOS. Cu un singur cont, poți conecta până la 10 dispozitive în același timp. ProtonVPN oferă un plan gratuit, dar acesta nu îți oferă acces la o adresă IP norvegiană. În final, toate planurile plătite au o garanție de returnare a banilor de 30 de zile.

Cea mai bună ofertă: $4.99Lună (Salvați 50%)

Garanția de returnare a banilor

Lucruri de luat în considerare înainte de a folosi un VPN pentru o adresă IP norvegiană

Există atât de multe servicii VPN pe care le poți întâlni pe internet. Deși unele sunt excelente, altele chiar te pot pune în pericol. De aceea trebuie să alegi doar cel mai bun serviciu VPN pentru a te conecta la o adresă IP norvegiană.

Pentru a te ajuta să decizi, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare:

Rețea de Servere

În primul rând, orice VPN pe care îl luați în considerare trebuie să aibă un server VPN în Norvegia, deoarece aceasta este singura modalitate prin care veți putea obține o adresă IP norvegiană. Deci, chiar dacă VPN-ul are o rețea extinsă de servere, asigurați-vă că puteți găsi servere în Norvegia. Totuși, toate VPN-urile de pe lista noastră au servere VPN în Norvegia și mii de alte locații la nivel mondial.

Viteză

Un alt criteriu esențial este viteza. Dacă VPN-ul nu îmbunătățește viteza internetului tău, nu ar trebui să îl iei în considerare. Vitezele ultra-rapide îți permit să urmărești videoclipuri în înaltă definiție și să ocolești restricțiile geografice. Fiecare VPN de pe lista noastră îți îmbunătățește viteza și deblochează conținutul mai ușor.

Securitate

Nu ar trebui să faci compromisuri niciodată în ceea ce privește securitatea ta online, fie că partajezi informații sensibile sau doar faci cumpărături. În schimb, folosește un VPN sigur pentru a adăuga un strat suplimentar de securitate și confidențialitate.

Cu cele mai bune servicii VPN, beneficiezi de criptare de nivel militar de 256 biți, un kill switch, protecție împotriva scurgerilor de date, split tunneling, și alte caracteristici importante de securitate. Cei mai buni furnizori de VPN mențin de asemenea o politică strictă de no-log, ceea ce garantează că nu stochează informații despre traficul tău online.

Garanție de returnare a banilor

Cel mai bun mod de a te asigura că poți folosi un VPN fără riscuri este să te asiguri că acesta oferă o garanție de returnare a banilor. Asta înseamnă că vei primi o rambursare dacă îți închei abonamentul într-un anumit interval de timp.

Cele mai multe servicii VPN premium oferă o garanție de returnare a banilor pe 30 de zile pentru toate abonamentele lor. Totuși, un VPN precum CyberGhost oferă o perioadă de 45 de zile.

Suport pentru dispozitive

Cu un singur abonament, puteți conecta mai multe dispozitive în același timp. Pentru a profita la maximum de această oportunitate, trebuie să vă asigurați că furnizorul dvs. de VPN are aplicații compatibile cu toate sistemele de operare pe care le utilizați, cum ar fi Windows, macOS, iOS, Android și Linux. În plus, aplicațiile ar trebui să fie ușor de utilizat.

Concluzie

Norvegia are legi liberale privind internetul, dar mai multe servicii sunt restricționate doar pentru această țară, iar pe internet există încă pericole. Totuși, v-am recomandat câțiva dintre cei mai buni furnizori de VPN pe care îi puteți folosi pentru a obține o adresă IP norvegiană. Deci, mergeți înainte și încercați oricare dintre aceștia pentru a accesa conținut norvegian din străinătate sau pentru a vă proteja traficul în țară.