Swipe Right på Privatliv: Sådan Holder Du Dine Data Sikre på Dating Apps - TechRobot

Swipe Right på Privatliv: Sådan Holder Du Dine Data Sikre på Dating Apps

Vidste du, at dit hjerte ikke er det eneste, der er i fare, når du bruger dating-apps eller -websites? Disse platforme er berygtede for at indsamle enorme mængder af følsomme data, lige fra brugeres kontaktoplysninger til seksuel orientering. Så, hvad kan du gøre for at beskytte dit privatliv, mens du søger efter den perfekte match? Surfshark har en løsning til dig — men først, lad os lære mere om farerne ved at dele data med dating-apps.

Beskyt Dit Privatliv i Online Dating!

Dating Apps Ved Hvor Du Er — og De Kan Afsløre Det

En stor risiko ved at bruge dating-apps er den potentielle eksponering af dine personlige oplysninger. Dating-apps indsamler en masse følsomme data, men de er ikke kendt for deres robuste sikkerhedsforanstaltninger. Når du registrerer dig med dine kontaktoplysninger, bliver de gemt i databaser, der potentielt er sårbare over for databrud eller sikkerhedsmangler. 

Med andre ord, når du først har delt dine oplysninger med en app eller et website, afhænger deres privatliv af de ofte tvivlsomme sikkerhedsforanstaltninger, de anvender. Når de data lækkes, kan du opleve adskillige negative konsekvenser, herunder spamopkald, målrettede svindelnumre, stalking og endda identitetstyveri.

Derudover er dit telefonnummer og din e-mail knyttet til mange af dine vigtigste konti, herunder din bankkonto og sociale medieprofiler. Dette er grunden til, at det er afgørende at beskytte disse data, for at sikre, at svindlere ikke kan udnytte deres eksponering til at få adgang til dine konti.

Sikkerhedssårbarheder er også en vigtig bekymring. De kan gå så langt som at afsløre din nøjagtige placering for tredjeparter. For eksempel afslørede en nylig undersøgelse af Check Point Research en sikkerhedsfejl, der gør det muligt for enhver at finde den nøjagtige placering, hvorfra en bruger er forbundet til deres dating-app. 

Bevar Dit Privatliv for Dig Selv: Brug Alternativt Nummer

Med alle disse privatlivsrisici, er det så muligt at beskytte dine oplysninger, samtidig med at du fortsætter med at bruge dating-apps? Absolut! Den bedste tilgang er at undgå at dele dine rigtige oplysninger helt og holdent — og det er netop derfor Surfshark har skabt Alternative ID og Alternativt Nummer.

Alternativ ID er en privatlivsløsning, der giver dig mulighed for at generere en alternativ persona og en e-mailadresse til brug online. Dens premium-funktion, Alternativt Nummer, giver dig mulighed for at generere et virtuelt telefonnummer, der maskerer dit rigtige. Med disse to værktøjer kan du registrere dig på datingapps og -websites uden at afsløre din rigtige e-mail og telefonnummer og holde dine data væk fra usikre databaser. Og vigtigst af alt, du kan fortsætte med at swipe og søge efter den eneste ene på en sikker måde!

Desuden, når du begynder at forbinde dig med potentielle dates, kan du stadig være tøvende med at dele dine personlige oplysninger. Du kan bruge dit alternative nummer til dette — alle opkald og beskeder vil blive sikkert videresendt til dit rigtige nummer, hvilket holder dine oplysninger private.

Bekymret for at Dine Data Allerede Er Lækket? Prøv Alert og Incogni

Hvis du allerede har delt dine oplysninger med datingsider og nu er bekymret for datalæk, så fortvivl ikke — vi har løsninger til at hjælpe dig med bedre at beskytte dit privatliv.

For at holde øje med sikkerheden af dine kontaktoplysninger og finansielle informationer, bør du prøve Alert. Alert er Surfsharks datalækagedetektor, som hjælper dig med at overvåge dine vigtigste oplysninger, såsom e-mailadresser, kreditkort eller ID’er. Hvis dine personlige oplysninger findes i en kompromitteret database, vil Alert straks underrette dig og instruere dig i, hvad du skal gøre herefter. På denne måde kan du altid være informeret om sikkerheden af din konto og handle hurtigt for at forhindre yderligere skade fra datalækagen.

Hvis du ofte modtager spamopkald eller endda forsøg på svindel, og er bekymret for, at dine oplysninger allerede er gemt i mange databaser, kan du bruge Incogni. Incogni er en tjeneste til fjernelse af data, der hjælper dig med at fjerne dine personlige oplysninger fra databaser hos dataformidlere. Med den kan du tage kontrol over dine personlige oplysninger tilbage og forhindre dataformidlere i fortsat at udnytte dem.

Fortsæt med at Matche og Forbliv Sikker

Dating apps og hjemmesider er risikable, når det kommer til privatliv – men de fleste vil fortsætte med at bruge dem, uanset de potentielle farer. Dog, med sikkerhedsløsninger som Alternative Number, kan du fortsætte med at swipe med tillid, velvidende at dine personlige oplysninger ikke gemmes i dating appens database eller deles med fremmede. Så, begynd at bruge Alternative Number og fortsæt med at lede efter den perfekte match sikkert!

Besøg Surfshark for at opdage alle deres funktioner, der holder din privatliv sikret!