ZenMate VPN Omtale - TechRobot

ZenMate VPN Omtale

Stolt på av meir enn 47 millionar kundar sidan 2013, har denne tyske VPN-tenesta etablert seg som ein av dei største VPN-leverandørane i Europa. Vår ZenMate VPN-omtale er grundig og undersøker fullt ut det store utvalet av funksjonar som er tilgjengelege.

Ekspertane våre testar grundig farten og ytelsen til ZenMate VPN-tenarane, går nøye gjennom støtta for ulike einingar, undersøker kvar einaste tryggleiksfunksjon, og fastset nytten og kvaliteten på kvar spesiell funksjon denne VPN-tenesta har å tilby.

Spar 86% på ZenMate No!

ZenMate VPN – Dekning av serverar

Vår ZenMate VPN-gjennomgang stadfesta at meir enn 4,000 tenarar dekkjer over 80 land, inkludert meir enn 40 europeiske stader, to dusin Midtausten- og afrikanske nasjonar, og eit omfattande utval av amerikanske og asiatiske land. Det er langt større dekning enn det vi avdekte i vår ProtonVPN-gjennomgang.

Denne VPN-tenesta tilbyr god dekning med mindre land som ofte kan skryte av rundt 20-30 tenarar og store land som har meir enn 150. Mange land har tenarar som faktisk fysisk er plasserte innanfor landets grenser.

ZenMate VPN tilbyr òg nokre spesielle tenarar dedikerte til strøyming. Dette er tenarar som har vist seg å vere pålitelege når ein får tilgang til strøymeplattformar, og ZenMate VPN oppdaterer jamleg denne lista ved å leggje til eller fjerne tenarar.

Fordelar og ulemper – ZenMate VPN-gjennomgang

Kvifor velje ZenMate? Vi bryt ned ZenMate VPN i eit nøtteskal med desse raske og lettfordøyelege fordelane og ulempene ved å velje denne populære VPN-tenesta.

Fordelar

  • Grunnleggjande gratis konto tilgjengeleg
  • 4,100 tenarar
  • P2P-støtte
  • Støtte for nesten alle internett-aktiverte einingar

Ulemper

  • Dårleg opplastingsytelse
  • Avgrensa tunnelvalg

Fart og Yting for ZenMate VPN

For dei som er nye til VPN-tenester, vil bruk av ein VPN ikkje generere fart. VPN-tenarar vil alltid senke hastigheita på tilkoblinga di, og god fart tyder rett og slett å avgrense kor mykje tilkoblinga di vil bli senka.

Farten din vil òg avhenge av valt tunnelprotokoll. Ved bruk av IKEv2-protokollen under vår ZenMate VPN-gjennomgang, merka vi berre eit fall på om lag 20-30% i gjennomsnittlege nedlastingsfartar. Derimot var ikkje opplastingsprestasjonen så imponerande, med vår tilkopling ofte fallande med så mykje som 80% i dei fleste tilfelle.

UDP OpenVPN-protokollar var skuffande med betydelege fall for både nedlastingar og opplastingar. TCP-fartar nådde derimot eit greitt mellomnivå. Med avgrensa protokollar tilgjengelege, er det ikkje så mykje slingringsmonn. ZenMate VPN tilbyr god ytelse for nedlasting, men vil ikkje passe for dei som treng betydeleg opplasting, som Youtubere eller tungvekts-gamere.

For alvorlege spelarar, utforsk vår guide til dei beste VPN-tenestene for spel i 2022.

ZenMate VPN Tryggleiks- og Sikkerheitsfunksjonar

Frå eit teknisk synspunkt er ZenMate VPN trygt. For det første tilbyr denne VPN-en sterk kryptering ved å nytte AES-256-CBC-cipheren som brukar private nøklar for kryptering og dekryptering av trafikk. Uten den private nøkkelen ville nokon som avlyttar dataen din finne dataen din uleseleg.

Autentisering blir behandla gjennom ein SHA-256 hash-funksjon som er vanleg blant mange av dei mest populære VPN-tenestene. Ei ekstra tryggleiksfunksjon som sikrar at ZenMate VPN er trygt, er Kill Switch – om lenka til VPN-serveren blir broten, vil appen deaktivere tilkoblinga di til internett.

Killswitch function during our ZenMate VPN review
Aktivering av ZenMate VPN Killswitch

Vår ZenMate VPN-gjennomgang merka seg tre tunnelprotokollar som er tilgjengelege – IKEv2, L2TP/IPsec, og OpenVPN (TCP/UDP). Likevel, dette er dei einaste alternativa du får, noko som er ganske avgrensa. Det er også viktig å merke seg at nettlesarutvidingane for ZenMate VPN berre nyttar AES-128-kryptering.

ZenMate tilbyr DNS-lekkasjebeskyttelse og har til dags dato ingen kjende tilfelle av DNS-lekkasje – noko som betyr at hackarar ikkje vil kunne avlytte kommunikasjonen din og identifisere IP-adressa di. Det er heller ingen identifiserte tilfelle av datalekkasjar frå ZenMate i ein lang, 9-års historie.

Premium Sikkerheitsfunksjonar

Ein annonseblokkeringsfunksjon er tilgjengeleg for premiumbrukarar av ZenMate VPN, men den er berre tilgjengeleg for nettlesarutvidingane og ikkje skrivebordsapplikasjonane. OpenVPN er ikkje berre ein premium sikkerheitsfunksjon, men også reservert berre for Ultimate-kontotypen.

Anonymitet og personvernfunksjonar hos ZenMate VPN

Vi forstår at bruken av ZenMate for tryggleik og privatliv er avgjerande, og eit viktig element i det er anonymitet. For det første følgjer ZenMate ein 100% null-loggar-policy, som betyr at VPN-tenesta ikkje held på nokon brukardata. For det andre stadfesta vår gratis ZenMate-omtale at tenesta faktisk gøymer IP-adressa di vellykka.

Likevel er selskapet basert i Tyskland, og selskapet sin personvernpolicy nemner lagring av personlege data berre for nødvendige periodar slik det er tillate av den europeiske regulatoren. Skulle Tyskland eller EU endre sin posisjon på datalagring, ville denne policyen ikkje lenger vere null loggar.

I hovudsak ser det ut til at ZenMate faktisk loggar nokre data, og den motstridande personvernpolitikken vinn ikkje nokon gunst på personvernsfronten. For vår ZenMate-sikkerheitsomtale er denne tenesta ein middels poengskårar for anonymitet og personvern på nettet.

Plattformar støtta hos ZenMate VPN

ZenMate er tilgjengeleg på ei rekkje plattformar. For brukarar av stasjonære og bærbare datamaskiner, støttar ZenMate VPN macOS, Windows og Linux. Chromebook- og ikkje-iPhone-brukarar kan laste ned ZenMate for Android-einingar. Dei som brukar iPhones og iPads kan gle seg, for iOS er òg støtta.

ZenMate tilbyr dedikerte apper for kvar av dei støtta operativsystema for enheter, som Windows, iOS og Android. Det er til og med støtte for Fire TV. Dei fleste av ZenMate-appane har også ein Stealth-funksjon for å fjerne alle informasjonskapslar og historikk etter at ein loggar av VPN-en.

Nettlesartillegg

Både gratis- og Pro-kontoane er berre tilgjengelege på nettlesarar. Dette blir oppnådd gjennom dedikert tilleggsprogramvare for støtta nettlesarar inkludert Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, og til og med Opera. Desse tillegga eller utvidingane lar deg få tilgang til ZenMate VPN-funksjonane frå innafor din valde nettlesar.

Streaming og Torrenting med ZenMate VPN

Du kan absolutt bruke ZenMate VPN for torrenting og P2P-fildeling, men dette vil ikkje vere mogleg på alle tenarar. På grunn av reguleringar i nokre land, vil torrenting vere avgrensa på desse tenarane.

Nokre tenester er optimaliserte for overlegne nedlastingshastigheiter når det gjeld torrenting. Vi testa nedlastingshastigheiter ved bruk av P2P-plattformar og klarte ikkje å presse hastigheitene forbi omtrent 4-5MB/s – sjølv om dette ikkje nødvendigvis heilt og halde er på grunn av ZenMate VPN med tanke på naturen til P2P-nettverk.

Server selection screen at ZenMate VPN
Enkel tilgang til dedikerte strøymingstenarar hos ZenMate

Medan vi ikkje alltid opplevde dei beste hastigheitene under vår premium ZenMate-gjennomgang, klarte vi å få tilgang til eit stort utval av strøymetenester, inkludert Netflix i fleire land, Amazon Prime, HBO Now og BBC iPlayer.

Vi kunne sjå internasjonale sportskanalar, og strøyme Netflix i 4K, men, akkurat som vi opplevde i vår Atlas VPN omtale, var vi også ute av stand til å få tilgang til DAZN.

Andre særskilde funksjonar

ZenMate tilbyr ein funksjon kalla Smarte Stader. Som fungerer mykje som ein automatisert splitt tunnel-funksjon, lar Smarte Stader brukarane ha VPN automatisk slått på for utvalde nettsider. Dette er særleg nyttig om du berre ønskjer å bruke VPN-en din for utvalde aktivitetar som å sjå på Netflix eller bruke torrentplattformar.

Ein annan hendig funksjon som vart avdekt under vår ZenMate VPN-gjennomgang, er favorittfunksjonen. For dei som har behov for å få tilgang til fleire land, kan brukarar enkelt leggje til ein tenar i favorittane sine. Dette lar brukarane øyeblikkeleg få tilgang til viktige tenarar utan å måtte surfe gjennom dei over 4 000 tilgjengelege alternativa.

Hurtige tips – ZenMate VPN-anmeldelse

Hvis det er nytt for deg å bruke VPN-tjenester, eller hvis du bare har lyst til å lære deg å bruke noen av de nyttige fordelene som ZenMate-plattformen tilbyr, har vi noen tips som kan gjøre opplevelsen din enda bedre.

  • Vil du prøve ZenMate før du kjøper? Prøv ZenMate gratis først ved hjelp av gratiskontoen. Du får begrensede funksjoner, men du får et innblikk i de grunnleggende mekanismene i plattformen.
  • Hvis du trenger et VPN for mer enn én enhet, må du bruke ZenMate Ultimate-abonnementet for ubegrenset antall enheter, båndbredde og hastighet. Pro-kontoen vil være tilstrekkelig for nettleserbruk, og du vil fortsatt nyte godt av ZenMates gode sikkerhets- og personvernfunksjoner.
  • For brukere av Google Chrome tilbyr ZenMate en egen utvidelse for blokkering av annonser, ZenMate Web Firewall. Denne appen har som mål å hindre skadelig programvare, spionprogrammer og andre trusler i å infisere enheten din, i tillegg til å blokkere irriterende annonser fra nettsteder.
  • Premium-brukere har ingen begrensninger på antall enheter som kan kobles til. Det betyr at både Pro- og Ultimate-kontoinnehavere kan koble til så mange ulike enheter de vil, med ubegrenset båndbredde.

Planar og Prisar for ZenMate VPN

Vi testa grundig prisstrukturen for vår ZenMate VPN-omtale fordi trygg og sikker nettsurfing ikkje bør koste deg ein arm og eit bein. Det er 3 typar ZenMate VPN-plattformar tilgjengelege – Gratis, Pro og Ultimate.

Pro-kontoen krev eit abonnement på anten 1 månad, 6 månader, eller 1 år.  Denne kontoen er eksklusiv for nettlesarar, og støttar Chrome, Firefox, og Edge, og vil koste $7.99 for ein månad, $19.14 for 6 månader, eller $23.88 for heile året.

Den ultimate kontoen er tilgjengeleg for alle plattformar inkludert iOS, Windows, Linux og Android-einingar, så vel som smart-TV-ar og internettlesarar. Denne kontoen krev òg eit betalt abonnement anten for 1 månad, 1 år eller 3 år. Eit abonnement frå månad til månad vil koste deg $10.99 i månaden, medan ein 1-årsplan kostar $53.88, og eit 3-årsabonnement vil koste deg utruleg låge $59.

Avgiftene er ganske rimelege og er lågare enn mange av dei større konkurrentane som NordVPN. Som mange VPN-selskap, driv ZenMate òg med jamlege kampanjar og sal. Du blir heller ikkje umiddelbart låst til ein plan, sidan det er ei 30-dagars pengane-tilbake-garanti.

Den gratis ZenMate VPN-kontoen kan berre få tilgang til 4 land, bli brukt på ein einaste eining, og du vil bli begrensa til hastigheiter på 2MB/s. Denne kontoen held framleis ved den 100% ingen loggar-politikken til dei betalte kontoane og kan berre brukast på Chrome, Edge og Firefox-nettlesarane.

Brukaroppleving

Det første vi la merke til etter dei første minutta i ZenMate Windows-appen var korleis det kjendest akkurat som vår CyberGhost-omtale – det er fordi plattforma følest og ser utruleg lik ut!

Vi fann nokre problem med brukargrensesnittet, som mangelen på å kunne velje regionar innanfor eit land – noko som er nødvendig i land som USA der regionen gjer ein stor forskjell. Dei mobile plattformene er ganske enkle å bruke, og over heile linja er plattformene raske og responsive.

Full screen user interface of ZenMate VPN
Grunnleggjande brukargrensesnitt for ZenMate på Windows.

Vi testa kundestøtta for vår ZenMate VPN-omtale sidan det er avgjerande at brukarane kan nå hjelp raskt og med størst mogleg relevans. ZenMate VPN tilbyr 24/7-støtte via anten Live Chat eller eit svært detaljert web-skjema. Live chat er definitivt det raskare alternativet med ein ekte agent som kunne hjelpe oss umiddelbart ved kvar førespurnad under vår ZenMate-omtale.

Anbefalingar og Konklusjon

For den tilfeldige brukaren som ønskjer å få tilgang til innhald medan dei reiser eller er ute etter litt sinnsro når det gjeld tryggleiken og sikkerheita til dataa sine, er ZenMate VPN eit påliteleg og godt alternativ. Serverdekninga er veldig god, og vår ZenMate VPN-gjennomgang har stadfesta evna til å få tilgang til geografisk låst innhald.

ZenMate tilbyr òg nokre praktiske funksjonar som ein påliteleg kill switch, P2P-støtte, spesialiserte strøymingstenarar, og rask kundestøtte. Likevel har VPN-tenesta veldig trege opplastingshastigheiter, og selskapet sin politikk på datalagring er inkonsekvent og litt mindre enn gjennomsiktig.

Prisstrukturen er rimeleg og perfekt prisa for tilfeldige internettbrukarar. ZenMate VPN er ein grei teneste for den gjennomsnittlege internettbrukaren som ønskjer å beskytte kredittkortdetaljane sine eller sjå på Netflix medan dei er i utlandet, men vi ville ikkje anbefale det for dei som har seriøse opplastingsbehov eller for nettspeling.

Få 86% avslag og 3 månader gratis!

FAQ – ZenMate VPN Omtale

Er ZenMate nokon god?

Ja, ZenMate er ein nyttig og påliteleg VPN-teneste som vil møte behova til dei fleste tilfeldige internettbrukarar.

Er ZenMate gratis VPN gratis?

Ja, vi gjennomførte ein ZenMate gratis omtale og stadfesta at alle kan bruke den grunnleggjande ZenMate-plattforma gratis. Ein betalt plan er nødvendig for å få tilgang til dei fleste funksjonane, derimot.

Er ZenMate VPN eit virus?

Nei. ZenMate VPN er ikkje eit virus. Faktisk er ZenMate VPN trygt, og verktøy som ZenMate Web Firewall kan hjelpe til med å førebyggje at virus infiserer einingane dine.

Kvifor er ZenMate så treig?

Det er fleire grunnar til at ein VPN-tilkobling kan vere treg, inkludert tunnelprotokollar, nettlesarversjon, vald server og nettverkskongestjon.

Er ZenMate trygt?

ZenMate VPN er trygg og har mange sikkerheitsfunksjonar som sikrar tryggleiken til dataa dine når du får tilgang til internett.

Kva for ein gratis VPN er trygg?

Den gratis VPN-en frå ZenMate er heilt trygg og gir ei meir sikker tilkopling til internett når ein brukar ein støtta nettlesar.